Google Meet ondersteunt eindelijk 1080p-videokwaliteit

google meet

Betalende gebruikers kunnen voortaan binnen Google Meet voor een betere 1080p-videokwaliteit kiezen.

Na Zoom en Microsoft Teams ondersteunt nu ook Google Meet videokwaliteit in 1080p. Enige vereiste is dat je een betalend abonnement hebt op Google Workspace of Google One. Sinds vandaag is de hogere beeldkwaliteit ook beschikbaar bij groepsgesprekken met drie of meer deelnemers.

Vanzelfsprekend moet je webcam ook deze videokwaliteit ondersteunen om er voordeel uit te halen. Een hogere resolutie resulteert automatisch in een hogere upload dat meer bandbreedte vereist. Google benadrukt dat het altijd naar 720p of lager zal terugschakelen mocht je internetkwaliteit niet volgende zijn.

google meet 1080p

Standaard is de functie niet ingeschakeld. Tijdens een videogesprek moet je op de drie puntjes klikken rechts bovenaan en daar HD video inschakelen onder Instellingen.

De hogere videokwaliteit is beschikbaar voor alle gebruikers binnen de volgende abonnementen: Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus, Enterprise Essentials en Frontline. De functie is ook beschikbaar voor iedereen met een Google One-abonnement met minstens 2 TB cloudopslag.

lees ook

8 handige functies in Google Workspace voor een productief jaar

Enkele maanden geleden werden de prijzen van alle Google Workspace-abonnementen fors verhoogd voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Voor meer details daarrond kan je hier terecht.


Dit artikel verscheen origineel op 27/04. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home