Hangouts is niet meer, alle gebruikers moeten richting Google Chat

Google Hangouts

Sinds 1 november moeten Hangouts-gebruikers verplicht Google Chat gebruiken. Alle chathistoriek verhuist mee. Chatten kan voortaan binnen de aparte Google Chat-applicatie of via Gmail.

Begin 2020 meldde Google dat het een uniforme communicatie-app wil als antwoord op Teams en Slack. Kind van rekening was Hangouts, dat helemaal in Google Chat zou opgaan. Hangouts Meet zou de naam Google Meet krijgen om het helemaal duidelijk te maken. Na een volledige integratie van Google Chat en Meet binnen Gmail werd een verplichte migratie opgelegd van Hangouts naar Meet voor 1 november.

Vandaag hebben we die deadline gerond, en de mobiele versie van Hangouts werkt niet langer. Het gebruikersaantal van Hangouts werden de afgelopen maanden al flink uitgedund. Google Workspace-klanten stapten verplicht over op 22 maart. De webinterface van Hangouts werkt vandaag nog wel. Het is voorlopig onduidelijk wanneer die ook wordt geschrapt.

Hardnekkige gebruikers van Hangouts hoeven gelukkig niet te vrezen voor het verlies van hun chathistoriek. Die wordt integraal gemigreerd naar Google Chat. Je kan de aparte Google Chat-applicatie downloaden op je smartphone of de Gmail-app gebruiken. Meer fan van de webversie? Die vind je nu integraal binnen Gmail.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home