Groepsgesprekken via Google Meet weer mogelijk

google meet

Na een week pakt Google audioproblemen aan die groepsgesprekken in Meet serieus verhinderden. De geest van Google Duo spookt over het vergaderplatform.

Gisteren omstreeks 15u45 kwam de verlossende melding: “Het probleem met Google Meet is opgelost”. Na exact zeven dagen, een uur en vijf minuten kunnen gebruikers van het videovergaderplatform weer groepsgesprekken houden. Een plotse afname in de audiokwaliteit, door 9to5Google omschreven als ‘een metaalachtige ruis’, maakte groepsgesprekken bijna onmogelijk.

De oorzaak van de problemen blijkt een vreemde nasleep te zijn van de samensmelting tussen Google Meet en Google Duo, die in 2020 werd aangekondigd maar eigenlijk nog volop aan de gang is. Voor het hosten van onmiddellijke groepsgesprekken doet Google Meet nog altijd beroep op de technologie van Duo.

Dit veroorzaakte een onjuiste configuratie bij het doorgeven van de audio. Één-op-één-meetings bleven onaangetast omdat deze wel op het bronplatform van Meet gehost worden. In de komende dagen zal Google een uitgebreidere analyse van de problemen publiceren.

Verwarrend huwelijk

Dit incident is illustratief voor het verwarrende huwelijk tussen Meet en Duo. Er is niet echt sprake van integratie van Duo in Meet. Beide platformen lijken gewoon naast elkaar voort te bestaan onder dezelfde merknaam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home