Dropbox Spaces verlegt focus van opslag naar hub voor werktools

dropbox_spaces

Dropbox heeft een nieuwe versie gelanceerd, die gebouwd is rond een zelfstandige app-interface genaamd Dropbox Spaces. Ook is de opslag-app voortaan gericht op het centraal integreren van werktools, zoals Slack, G Suite en Zoom-oproepen. 

Volgens Drew Houston, CEO van Dropbox, wil het bedrijf niet langer bekendstaan als ‘slechts’ een opslagbedrijf. Dropbox heeft zijn focus verlegd naar het zijn naar een hub voor alles wat werkt, aldus Techcrunch.

Afgelopen juni bracht Dropbox al een preview-versie van de ‘nieuwe Dropbox’ uit. De eenvoudig gedeelde mappen waar Dropbox bekend om staat, zijn veranderd in zogeheten Dropbox Spaces. Dat is eigenlijk niet meer dan een hub, effectief opgebouwd rond gedeelde bestanden.

For you-tabblad

Zo kan een Dropbox Space tekstbeschrijvingen bevatten om het doel ervan op te splitsen. Ook beschikt het over eenvoudige takenlijsten voor het beheren van aankomende taken. Het For you-tabblad, dat zich in een Windows-taakbalk of macOS-menubalk bevindt, haalt informatie uit de agenda en probeert bestanden te vinden, die de gebruiker mogelijk voor een vergadering wil hebben. Daarbij toont het een tijdlijn van recente activiteiten, zoals bewerkingen en opmerkingen van het team.

Op People-pages kan een gebruiker alles zien wat gedeeld is of waaraan is samengewerkt mer een specifiek lid van zijn team. Bovendien kunnen cloudbestanden, zoals in Google Documenten of Office 365-accounts, in Dropbox Spaces worden geplaatst. Ook tools als Slack, Zoom en Trello kunnen worden geïntegreerd in een Dropbox Space, zodat een gebruiker kan deelnemen aan een Zoom-vergadering of dingen kan toevoegen aan een Trello-kaart vanuit een Dropbox Space.

Zoeken in afbeeldingen

Verder is het voortaan mogelijk om binnen afbeeldingen naar dingen te zoeken. Dropbox maakt hiervoor gebruik van computer vision om de inhoud van een afbeelding te herkennen. Deze functie werkt met zowel JPG-, PNG- als GIF-bestanden. Het betreft een optie die in Dropbox Pro wordt geïntroduceerd. Er zouden ook plannen zijn om deze functie toe te voegen aan Dropbox Business.

Ongeacht of de ontvanger al dan geen Dropbox-account heeft, kunnen grote bestanden (van 100 MB voor Basic-gebruikers tot 100 GB voor Pro- en Business-gebruikers) worden gedeeld. Na een bestand te hebben geupload, ontvang je als afzender een deelbare link. Het is mogelijk om een waarschuwing te installeren, die je laat weten als een bestand is gedownload. Verder kan een wachtwoord aangemaakt worden om een link te openen of kan er een geldigheidsdatum aan een link worden gekoppeld.

Oude versie

Mocht je nu erg gesteld zijn op de oude versie is er geen reden tot paniek. Vooralsnog lijkt deze actief te blijven. Je hebt enkel de nieuwe Dropbox versie nodig om gebruik te kunnen maken van bovengenoemde noviteiten. Ook Dropbox-mappen en -bestanden worden vooralsnog gewoon in de Finder-venster weergegeven.

 

Lees ook: Dropbox: ‘SMR-adoptie maakte draaien van datacentra goedkoper’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home