Twee nieuwe AI-functies voor Dropbox

Dropbox voegt twee nieuwe AI-functies toe aan zijn diensten.

De clouddienst Dropbox is de volgende in een lange lijst van bedrijven die steeds meer inzetten op kunstmatige intelligentie. Het bedrijf kondigde deze week twee nieuwe AI-functies aan.

Dashing

Eerst is er de zoekfunctie Dropbox Dash. Het is een AI-zoekmachine die al je tools, content en apps in één enkele zoekbalk combineert. Het systeem is verbonden met onder andere Google Workspace, Microsoft Outlook en Salesforce. Bovendien wordt Dash aangestuurd door machine learning, hoe vaker je het gebruikt, hoe beter het systeem jou leert kennen. Eerder deze maand werd de samenwerking met Google nog wel aangepast.

Naast die universele zoekfunctie bevat de browserextensie van Dash ook nog enkele features:

  • Stacks – een smart systeem dat je snel URL’s laat saven, organiseren en terugvinden
  • Start Page – een dashboard waarmee je direct toegang hebt tot de zoekfunctie, Stacks kan bekijken, shortcuts naar recent werk kan vinden en meetings starten

In de toekomst ga je via Dash bovendien vragen kunnen stellen die de AI beantwoordt aan de hand van info over jou en je bedrijf (bijvoorbeeld wanneer de volgende betaalde feestdag valt).

lees ook

Dropbox krijgt end-to-end encryptie via Boxcryptor

What’s in a name

De tweede nieuwe functie werd heel algemeen Dropbox AI gedoopt. Met dit systeem zie je previews van bestanden, via kunstmatige intelligentie. Zo weet je meteen de inhoud van grote documenten of video’s, zonder alles te moeten bekijken.

Met een klik krijg je bovendien een samenvatting van zaken als verslagen van meetings of contracten. Je kan het systeem ook een directe vraag stellen over bestanden, zonder handmatig te zoeken.

Dropbox AI voor previews van bestanden bevindt zich momenteel in de alfafase en is sinds gisteren beschikbaar voor alle gebruikers van Dropbox Pro in de VS. Het systeem wordt binnen afzienbare tijd ook verdeeld over geselecteerde Dropbox-teams.

Deze enthousiaste aankondiging is ongetwijfeld wel een beetje wrang voor de honderden werknemers die Dropbox in april liet gaan, ten voordele van AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home