Dropbox en Google beëindigen samenwerking voor documentbewerking

Vanaf volgende maand is het niet meer mogelijk om Google-bestanden te bewerken in Dropbox. Snelkoppelingen of conversie naar Microsoft Office komen in de plaats.

Sinds 2018 geniet Dropbox van een nauwe samenwerking met Google en Workspace, wat toen nog G Suite was. Die maakt het mogelijk om vanuit Dropbox bestanden in Google Drive te bewerken. Zo konden gebruikers Docs en Sheets aanpassen zonder dat ze daarvoor het Dropbox-platform moesten verlaten. Die mogelijkheid komt nu ten einde.

‘Verbetering’

Dropbox verpakt die verandering in een mail aan gebruikers als een goede zaak: “Dropbox is vastberaden om je leven eenvoudiger te maken en te stroomlijnen hoe je met je bestanden werkt. Om dat te bereiken, zullen Google-bestanden binnen Dropbox vervangen worden door documenten in Google Drive.”

In realiteit verdwijnt er een handige functie, maar biedt Dropbox via snelkoppelingen naar Drive wel een pleister op de wonde. Wie z’n documenten binnen het Google-ecosysteem wil houden, moet ze wel naar Drive migreren en dat binnen de maand. Doe je dat niet, dan zal Dropbox de bestanden automatisch converteren naar de Microsoft Office-indeling. In geen geval gaat er informatie verloren.

Onduidelijke reden

De motivatie achter de verandering is onduidelijk. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Google de drijvende kracht is, aangezien bestanden van klanten die niets doen naar Microsoft Office worden geconverteerd. Mis je de deadline, dan kan je natuurlijk nog steeds je bestanden uploaden naar Drive waar ze opnieuw naar de bestandsindeling van Google worden geconverteerd, al bestaat er dan de kans dat de lay-out verandert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home