Salesforce omarmt publieke cloud met Hyperforce

Salesforce Hyperforce maakt het Salesforce-platform compatibel met de publieke cloud. Zo kunnen klanten hun data voortaan bewaren waar ze willen.

Op zijn digitale Dreamforce-conferentie lanceert Salesforce Hyperforce. Hyperforce is de naam voor de vernieuwde achterliggende architectuur van het Salesforce-platform. Met Hyperforce kunnen klanten het Salesforce Customer 360-portfolio gebruiken terwijl hun data in de publieke cloud staat.

Schaalbaarheid

De Hyperforce-architectuur laar klanten toe om diensten en toepassingen van Salesforce te draaien waar ze maar willen. Dankzij de schaalbaarheid van de publieke cloud kunnen bedrijven zo vlotter mee groeien en krimpen op maat van de actuele business. Dat biedt volgens Salesforce ook in combinatie met de eigen diensten een financieel voordeel.

Hyperforce heeft ingebouwde beveiliging aan boord, zodat data van klanten altijd beschermd blijft. Volgens Salesforce zijn gevoelige gegevens afgeschermd van menselijke fouten of misconfiguraties, die in de cloud steeds een risico zijn. Data zijn versleuteld zowel wanneer ze geparkeerd staan op een server als wanneer ze over het netwerk bewegen.

lees ook

Salesforce koopt Slack: waarom is dat belangrijk?

De flexibiliteit van het nieuwe platform laat klanten verder toe om data op te slaan in de regio die voor hen het aantrekkelijkst is. Dat moet volgens Salesforce vooral helpen voor organisaties die aan strikte regels moeten voldoen.

Tot slot wijst de crm-specialist erop dat de vernieuwing van het platform geen compatibiliteitsproblemen met zich meebrengt. Hyperforce is volledig achterwaarts compatibel met de huidige architectuur en alle applicaties die ontwikkelaars op het Salesforce-platform bouwden, blijven werken.

Focus op software

De zet is opvallend. Salesforce is zelf een cloudbedrijf en zelfs één van de eerste organisaties die een volwaardig SaaS-aanbod op grote schaal naar de markt bracht. Historisch gezien maken klanten gebruik van de Salesforce-cloud, maar het bedrijf uit San Francisco zocht de laatste jaren steeds meer zelf zijn toevlucht tot onder andere AWS, Azure en Google om eigen workloads te draaien. Met Hyperforce legt Salesforce overduidelijk de focus van zijn dienstverlening op het software-aspect, waarbij de cloud geen verkoopargument meer is. SaaS is immers de norm en klanten kiezen graag zelf waar ze hun data en workloads draaien.

Salesforce Hyperforce komt in eerste instantie naar India en Duitsland. Het komende jaar wil Salesforce nog tien nieuwe landen aan dat lijstje toevoegen. Binnen de compatibele regio’s kunnen de klanten Salesforce naar believen combineren met de publieke cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home