Salesforce lanceert Einstein 1 Studio: AI in al je apps

Salesforce lanceert Einstein 1 Studio: dat is een tool gekoppeld aan Einstein 1 en het bredere Salesforce-ecosysteem, waarmee ontwikkelaars snel AI in hun eigen Salesforce-apps kunnen integreren.

Op zijn TrailbalzerDX-conferentie voor ontwikkelaars kondigt Salesforce de beschikbaarheid van Einstein 1 Studio aan. Dat is een verzameling van low-code tools waarmee ontwikkelaars de Einstein Copilot naar hun hand kunnen zetten. Die Copilot is de conversationele AI van Salesforce; kort door de bocht ChatGPT voor je CRM. Met de Studio kan je die AI tweaken, maar ook AI-capaciteiten integreren in Salesforce-applicaties voor intern en extern gebruik. De komst van Copilot Studio werd eerder deze maand al aangekondigd.

Einstein 1 Studio bevat drie belangrijke componenten:

  • Copilot Builder laat je toe om AI-acties op te zetten op maat van specifieke taken, waarbij Copilot toegang kan krijgen tot externe systemen;
  • Prompt Builder laat je eigen herbruikbare prompts opzetten die passen binnen werkprocessen, en zo met een druk op de knop complexe interacties starten;
  • Model Builder is complexer en laat je toe verschillende AI-modellen te importeren, zodat AI-ervaringen voldoen aan de vereisten van je bedrijf.

Salesforce benadrukt dat de Studio gebaseerd is op low-code en no-code-principes. Je hoeft met andere woorden geen ontwikkelaar te zijn om functionaliteit van de nieuwe oplossing te gebruiken.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein Copilot: AI die alles weet over je klanten

De Model Builder past in de visie van Salesforce dat zijn AI-kar niet aan één locomotief wil hangen. Salesforce kiest voor een agnostische aanpak waarbij naast Einstein ook alternatieve LLM’s bruikbaar zijn. Het bedrijf wijst naar verschillende partners waaronder Anthropic, Cohere en natuurlijk OpenAI.

Wegwijs door Einstein

Salesforce bouwt zijn AI-capaciteiten al een tijdje uit met een niet altijd even duidelijk web van producten en diensten. Einstein is de verzamelnaam van alle AI-ambities van Salesforce. Einstein GPT is het generatieve AI-model van de CRM-specialist, met Einstein Copilot als toegankelijke implementatie daarvan voor klanten.

Einstein 1 is het ondersteunende dataplatform. Je kan het zien als de brug tussen Einstein enerzijds en de Data Cloud anderzijds. De Data Cloud op zijn beurt is een systeem dat data van alle (moderene) Salesforce-oplossingen centraal samenbrengt in een single source of truth, waar ook externe data een plek hebben. Je kan deze technologie het best zien als een soort alternatief voor de Snowflake Data Cloud, vertrekkend vanuit Salesforce. Daarachter zit dan het Salesforce-portfolio zelf.

De Einstein Studio zorgt er nu voor dat je zelf eenvoudig aan de slag kan in die technologie-stack, om zo generatieve AI op maat te integreren binnen businessprocessen en toepassingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home