Nvidia DGX Cloud algemeen beschikbaar: supercomputer in de cloud met bijhorend AI-platform

Nvidia’s DGX Cloud is beschikbaar. DGX Cloud is een dienst waarmee je in essentie toegang krijgt tot een supercomputer in de cloud vanuit je browser. Nvidia wil zo dat iedereen zelf AI-modellen kan trainen.

Nvidia laat weten dat DGX Cloud vanaf vandaag algemeen beschikbaar is. DGX Cloud is in essentie een supercomputing-platform in de cloud, gebouwd rond de GPU’s van het bedrijf. (Grote) bedrijven krijgen zo vanuit hun browser toegang tot een heuse AI-supercomputer. Daarmee kunnen ze dan zelf complexe AI-modellen bouwen en trainen. Nvidia introduceerde de cloudversie van zijn eigen supercomputer-architectuur op GTC 2023 in maart.

De oplossing is gebaseerd op de DGX-architectuur van Nvidia, die eigen GPU’s en interconnects combineert met (Intel)processors om zo tot een krachtig geheel te komen. Op die hardware draait de AI-softwarestack van Nvidia.

AI Foundations

Samen met DGX Cloud introduceerde CEO Jensen Huang ook Nvidia AI Foundations. Dat platform draait op de cloudoplossing en biedt bedrijven een framework om eigen generatieve AI-modellen te maken. De oplossing bestaat uit drie grote componenten:

  • NeMo is een raamwerk voor generatieve AI-modellen gebaseerd op tekst. Bedrijven kunnen zo’n model zelf trainen met eigen data om zo tot een eigen variant van ChatGPT te komen.
  • Picasso is de kunstigste pijler. Dit framework laat je AI trainen die beelden, video en zelfs 3D-modellen kan genereren. Denk voor een stuk aan Dall-E, maar dan met meer mogelijkheden. Zo kan je Picasso trainen om echt bruikbare 3D-modellen te construeren waarmee je daarna in een ander programma aan de slag kan.
  • BioNeMo is gericht op een belangrijke niche. Hiermee kan vooral de farmaceutische industrie aan de slag om bijvoorbeeld medicijnen te ontwikkelen. BioNeMo is uitgermate geschikt om modellen te trainen die bijvoorbeeld goed zijn in proteine folding.

Nvidia AI Foundations komt met een suite van vooraf getrainde modellen van verschillende formaten waarmee bedrijven aan de slag kunnen. Je kan natuurkijk ook van nul beginnen.

Geen eigen Nvidia-cloud

De onderliggende cloud-hardware is een Nvidia-product, maar het bedrijf gaat DGX Cloud niet alleen aanbieden. De GPU-specialist brengt cloud-supercomputer naar de markt in samenwerking met partners. Het aanbod is vandaag te krijgen op de Oracle Cloud en op eigen hardware bij Equinix. Nvidia liet bij de aankondiging weten dat ook Google Cloud en Microsoft Azure DGX Cloud zullen aanbieden.

Nvidia wijst er nog op dat DGX Cloud indien gewenst ook lokaal kan draaien. Of je nu voor on-premises, de cloud of een combinatie kiest: beheer gebeurt steeds vanuit een enkel dashboard. Klanten die intekenen op de oplossing krijgen tot slot toegang tot experts van Nvidia, die onder andere kunnen helpen bij de optimalisatie van code.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 21 maart 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home