Nvidia toont DGX H100-systemen voorzien van Intel Sapphire Rapids

Nvidia Hopper H100

Nvidia stopt de nieuwste generatie van Intel Xeon Scalable in zijn DGX H100-systemen. Ook nieuwe HPC-servers met Nvidia Hopper-GPU’s aan boord verschijnen met de nieuwe chips.

Nvidia toont samen met Intel nieuwe HPC-systemen gebouwd rond de vierde generatie van Intel Xeon Scalable-processors en de vorig jaar aangekondigde Hopper-GPU’s. Intel lanceerde pas en na veel vertraging zijn nieuwste generatie van Xeon-chips. Die processors beloven een flinke sprong voorwaarts te zijn vergeleken met de derde generatie van Xeon, maar blijven op papier toch flink achter op de AMD Epyc-processors die eind vorig jaar het levenslicht zagen.

DGX H100

Toch kiest Nvidia voor een nauwe samenwerking met Intel. De nieuwste Xeon Scalable-processors komen zo in Nvidia’s krachtige DGX H100-systemen terecht. Die DGX H100-servers zijn in essentie compacte supercomputers op maat van AI-workloads. Bovendien doen ze dienst als bouwsteen voor Nvidia DGX SuperPOD-systemen die tot een exaflops aan AI-prestaties bieden.

Fabrikanten zullen Intel Xeon Sapphire Rapids ook omarmen om andere servers te bouwen voorzien van Nvidia DGX H100-systemen. Volgens Nvidia verschijnen er binnenkort meer dan zestig van dergelijke systemen van partners wereldwijd.

Een slimme keuze?

Nvidia stuurt het nieuws de wereld in als een goednieuwsshow, maar de realiteit is toch genuanceerder. Voor de DGX H100 koos de fabrikant vorig jaar al om de overstap te maken van AMD Epyc naar Intel Xeon. Intel bleef zijn Sapphire Rapids-chips maar uitstellen, zodat de DGX H100 nu bijna een jaar na de initiële aankondiging pas finaal wordt gelanceerd. AMD lanceerde Epyc Genoa al in november vorig jaar, inclusief de PCIe 5.0-capaciteit die zo belangrijk is voor de HPC-systemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home