Microsofts patentbeschermingsprogramma omvat voortaan ook IoT-toestellen

Microsoft breidt het Azure IP Advantage-programma uit met de bescherming van patenten in de IoT-sector. Dat moet Azure-klanten helpen om rechtszaken te vermijden of te winnen.

Klanten van Azure kunnen voortaan rekenen op een bredere bescherming onder de vleugels van het Azure IP Advantage-programma. Dat is een programma dat Microsoft in 2017 in het leven riep om zijn Azure-klanten te beschermen van zogenaamde patent trolls en nodeloze rechtszaken. In eerste instantie gaf het programma klanten de toelating vrij te beschikken over meer dan 10.000 Microsoft-patenten. Dat moet hen de mogelijkheid geven om te innoveren zonder de vrees dat een nieuwe dienst of uitvinding rechtszaken met zich mee brengt.

IoT-focus

Microsoft breidt het programma nu verder uit met nog eens 500 IoT-gerelateerde patenten. De softwarereus merkt dat steeds meer bedrijven actief zijn in die sector, en wil het voordeel van de bescherming daarom ook naar daar uitbreiden. Concreet wordt iedereen die IoT-toestellen verbindt met Azure of toestellen gebruikt die aangedreven worden door de Azure Sphere-microcontroller of Windows IoT, gedekt.

Eind vorig jaar stapte Microsoft ook nog in het License on Transfer (LOT)-netwerk. Daarmee verzekert Redmond zijn klanten ervan dat het patenten nooit aan derden zal overdragen en dat ze, wanneer het zoiets toch zou doen, per definitie gratis recht blijven hebben op een patentlicentie. Start-ups kunnen tot slot gratis aan de slag met Microsoft-patenten.

Gerelateerd: Microsoft stopt AI-probleemdetectie in Azure

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home