Orange sluit samenwerking met Brusselse universiteit

orange universiteit brussel
Bron: Orange

Orange Belgium gaat mee studenten burgerlijk ingenieur opleiden aan de Ecole Polytechnique in Brussel. Zo wil Orange nieuwe generaties ingenieurs klaarstomen voor een job in de telecomsector.

Het nieuws werd vandaag aangekondigd in de gebouwen van BeCentral in Brussel, waar Orange Belgium dag op dag een jaar geleden zijn Digital Center opende. Het project was bedoeld om jong IT-talent meer kans te geven om hun weg te vinden in de arbeidsmarkt. Orange heeft het duidelijk naar zijn zin in de hoofdstad en start nu een samenwerking met de Ecole Polytechnique, waar de telecomoperator een officiële leerstoel krijgt.

Hierdoor zal Orange nauwer betrokken worden in de opleiding burgerlijk ingenieur van de ULB. De telecomoperator zal er seminars en cursussen organiseren en opent ook een laboratorium op de campus met financiering voor apparatuur en onderzoek op het gebied van telecommunicatie. Studenten kunnen ook tijdens hun opleiding stageplekken verzilveren bij Orange Belgium.

Decaan Frédéric Robert is opgetogen met de samenwerking. “Dankzij dit meerjarige partnerschap kunnen we toekomstige burgerlijk ingenieurs van de ULB een leeromgeving aanbieden die aan de spits staat van de technologische actualiteit, zowel op het vlak van cursussen, eindwerken als stages”, zegt hij tijdens de perconferentie.

Talent strikken

Ook voor Orange Belgium kan het voordelig zijn om zich te verbinden aan de academische wereld. De strijd om talent laat zich in vele sectoren voelen. Orange krijgt nu een unieke gelegenheid om toekomstige generaties vanop de eerste rij warm te maken voor een job in de telecomsector, en kan hen ook al strikken voor de concurrentie aan de mouwen komt trekken.

Naast een samenwerking met de ULB heeft Orange ook nog een partnership met Girleek te vermelden, een organisatie die zich inzet om vrouwen een duwtje in de rug te geven richting de technologiesector. Orange zal de oprichting van twee digitale huizen in Brussel en Antwerpen mee financieren. De telecomoperator verkondigt met trots dat 41 procent van de deelnemers in het Digital Center vrouwelijk zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home