Orange Digital Center geopend met focus op inclusie en innovatie

Orange Digital Center

Om de digitale kloof te dichten, opent het Orange Digital Center in Brussel-Centraal binnen BeCentral in samenwerking met BeCode.

Het Orange Digital Center moet dienen als ondersteunings- en ontwikkelingscentrum waar iedereen digitale en ondernemersvaardigheden kan verwerven en uitbouwen, met activiteiten die gaan van digitale opleidingen tot het coachen van kleine bedrijven en start-ups aan de hand van reële trajecten rond persoonlijke en zakelijke groei.

De ruimte is gratis toegankelijk voor iedereen die wil bijleren aan de hand van concrete projecten, opleidingen, workshops en conferenties voor de meest uiteenlopende doelgroepen: jongeren, mannen en vrouwen, al dan niet gekwalificeerd, studenten en werkzoekenden.

Het Orange Digital Center in BeCentral te Brussel-Centraal vormt een volledig ecosysteem, dat zal dienen als overkoepelende instelling voor tal van verschillende initiatieven. Het is de bedoeling om een reëel netwerk van kansen uit te bouwen dat gedragen wordt door Orange Belgium en lokale partners.

Petra De Sutter, minister Telecommunicatie: “De strijd aangaan met de digitale kloof is voor mij een topprioriteit. Maar liefst 4 op de 10 Belgen lopen het risico op digitale uitsluiting. Dat cijfer ligt onaanvaardbaar hoog. Wij willen niemand achterlaten. Daarom investeren we in totaal 6 miljoen euro in projecten die de kloof kleiner maken.”

Orange en BeCode

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium: “We zijn bijzonder fier dat we kunnen bouwen aan één van onze grootste prioriteiten: digitale inclusie. Maar we gaan nog een stapje verder en richten ons op de noden van veelbelovende jongeren/vrouwen en ondersteunen digitaal ondernemerschap aan de hand van de opleidingen van BeCode, onze FabLabs en ons acceleratorprogramma voor start-ups Orange Fab. Op die manier dragen we op een positieve manier bij aan de samenleving waarin we actief zijn en kunnen we een uitgebreid netwerk creëren met lokale en nationale spelers.”

Frédéric De Cooman, Chief Operating Officer van BeCode: “Dankzij Orange hebben al heel wat trainingscursussen kunnen opstarten, met name rond AI, webdevelopment, DevOps en cybersecurity. Door een aanvullende opleiding over 5G en netwerken aan te bieden, willen we de tewerkstellingskansen van onze cursisten maximaliseren en Orange de kans bieden zijn benodigde talenten te vinden op de Belgische arbeidsmarkt.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home