Hyperledger introduceert blockchain benchmarktool Caliper

Hyperledger heeft aangekondigd dat Caliper is geaccepteerd door de technische stuurgroep van Hyperledger Project als het nieuwste project van de organisatie. Caliper is een benchmark-tool voor blockchain. Hyperledger liet weten dat het succes zal afhangen van hoeveel gebruikers binnen de community er gebruik van zullen maken.

Hyperledger, een open source samenwerkingsverband voor de Linux Foundation voor blockchain-technologieën, heeft aangekondigd dat Caliper is geaccepteerd door de technische stuurgroep van Hyperledger Project als het nieuwste project van de organisatie. Caliper is een benchmark-tool voor blockchain. Deze is ontworpen om de prestaties van een specifieke blockchain-implementatie te meten met een reeks vooraf gedefinieerde use-cases.

Hyperledger wil dat Caliper door zijn andere projecten wordt gebruikt als een referentie bij het uitwerken van frameworks en het kiezen van blockchain-implementaties. “De prestaties van een blockchain-oplossing is een van de meest betrokken functies van blockchain-gebruikers,” liet het team van Hyperledger weten in een blogpost. “Momenteel is er echter geen algemene tool die prestatierapporten biedt voor verschillende blockchain-oplossingen op basis van een reeks neutrale en algemeen geaccepteerde regels. Er bestaan enkele rapporten over de prestaties van verschillende blockchainimplementaties in verschillende scenario’s. Er is echter geen algemeen aanvaarde blockchainbenchmarkingtool. Hyperledger Caliper is een benchmarktool voor blockchainframeworks en deze vertrouwt op een functionerende blockchain-implementatie als het benchmarkingdoel. Tools die snel een blockchainnetwerk kunnen opzetten, zijn echter ideaal om met Caliper samen te werken.”

Een belangrijk onderdeel van Caliper is de adaption layer. Dit maakt de integratie van meerdere blockchain-oplossingen in het framework mogelijk. “De hoop is dat Hyperledger Caliper de community voorziet van een functionerende benchmark-tool die tegen veel Hyperledger-frameworks kan werken,” vervolgde Hyperledger in de Blogpost. “Met de hulp van de gemeenschap zullen we ons blijven inspannen voor de definitie van prestatie-indicatoren en benchmark use-cases. Het succes van het project zal afhangen van het feit dat veel gebruikers binnen de community het gebruiken als de benchmark-tool.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home