OneSpan koopt blockchain-specialist voor documentbeveiliging

blockchain

OneSpan gaat ProvenDB kopen. Die Australische start-up gebruikt blockchaintechnologie voor om informatie veilig en onveranderbaar te bewaren.

OneSpan (het vroegere Vasco) koopt de Australische start-up ProvenDB. Met de acquisitie wil OneSpan zijn platform voor digitale overeenkomsten en handtekeningen uitbouwen. OneSpan zelf houdt zich bezig met digitale oplossingen voor identiteitsverificatie, documentondertekening en fraude-analyse.

Blockchain en documenten

ProvenDB van zijn kant gebruikt blockchaintechnologie om transacties verder te beveiligen. Daartoe maakt de oplossing kopieën van transacties op de blockchain, waar die informatie beveiligd wordt met een cryptografische hash. Blockchaintechnologie zorgt ervoor dat de info in kwestie niet kan aangepast worden zonder dat de hele ketting uit elkaar spat. Door transactiedata in een blockchain te stoppen, kan je er met andere woorden voor zorgen dat contracten niet meer achteraf aangepast kunnen worden.

Door ProvenDB te integreren in zijn portfolio, kan OneSpan klanten garanderen dat getekende overeenkomsten ongewijzigd en vrij van fraude blijven. Alle eventuele aanpassingen moeten via het platform en blockchain passeren, waar daardoor een onwijzigbare aanpassingsgeschiedenis wordt bijgehouden.

De capaciteiten van ProvenDB sluiten zo mooi aan bij de kernvisie van OneSpan. De twee partijen maken geen verdere details bekend rond de overname. Ze zou wel rond moeten raken in de loop van dit eerste kwartaal van 2023.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home