Broadcom doet onder druk enkele toegiften voor VCSP’s

broadcom

Onder druk van klanten en belangenorganisaties versoepelt Broadcom zijn beleid voor VCSP. Structureel zijn de veranderingen niet, en het bedrijf blijft ze kaderen in een goednieuwsshow.

Broadcom versoepelt het beleid voor VMware Cloud Service providers (VCSP’s). Die waren bij de afronding van de acquisitie van VMware door Broadcom kop van jut. Grote partijen konden verder werken, maar heel wat kleinere VCSP’s moesten ofwel stoppen, ofwel intekenen op een white label-programma gebouwd op de diensten van de partijen die wel VCSP mochten blijven. Jarenlange partners vielen zo uit de boot. CISPE bekritiseerde de praktijken van Broadcom eerder als anti-cloud en bestempelde ze als bijna-afpersing.

Tegemoetkoming

Nu hoopt Broadcom met enkele wijzigingen tegemoet te komen aan sommige pijnpunten. Broadcom kiest er opnieuw voor om alle vormen van legitieme kritiek dood te zwijgen, en te verwijzen naar het succes van de nieuwe strategie. Het resultaat is hoe dan ook een gewijzigd programma, dat ietwat tegemoetkomt aan de problemen van kleinere VCSP’s. Volgende zaken zijn nieuw:

  • De VMware Cloud Service Provider Premier Tier wordt uitgebreid: partners die niet over voldoende schaal beschikken, maar wel veel VMware-kennis bezitten en tevreden klanten hebben, kunnen ook toegang krijgen en dus lid blijven van het VCSP-programma. Daarbij zal Broadcom met extra aandacht kijken naar applicanten uit regio’s met unieke wetgeving, zoals het VK en de EEA. Deze aanpassing lijkt de meest directe tegemoetkoming te zijn aan kritiek uit Europese hoek.
  • VCSP-partners krijgen bredere toegang tot white label-diensten: wie alsnog uit de boot valt voor het klassieke VCSP-programma, kan zo sneller via een andere partner diensten aanbieden.
  • Langere transitieperiode: wie deel was van het VCSP-programma en diensten nu via een white label-partner moet aanbieden, krijgt meer tijd om over de toekomst te beslissen. Eind deze maand (31 mei) moeten die VMware-partners beslissen of ze voor white label-diensten gaan, of stoppen.
  • Continuïteit voor wie stopt: organisaties die er genoeg van hebben en het VCSP-programma verlaten, krijgen meer tijd om dat op een ordelijke manier te doen. Broadcom verschuift de deadline naar april 2025.

Pleister voor partners, irrelevant voor klanten

Met de aanpassingen krijgen VCSP’s iets meer ademruimte, maar voor velen is dit een doekje voor het bloeden. Enkel de uitzonderingsmaatregel voor intrede tot de Premier Tier kan structureel soelaas bieden. Feit blijft dat Broadcom trouwe partners de deur wijst omdat ze onvoldoende schaal hebben. Bovendien hebben bovenstaande aanpassingen betrekking op de zogenaamde partners van Broadcom, langs wie het bedrijf de oplossingen van VMware naar de markt brengt. Dit probleem staat los van de immense licentieverhogingen voor klanten wereldwijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home