Hoe een out-of-office bericht instellen in Teams

out of office vakantie

Nood aan een paar dagen weg van het werk? Stel heel eenvoudig een out-of-office-melding in op jouw Microsoft Teams-profiel.

Collega’s, teamgenoten en andere geconnecteerde personen die jou een bericht sturen of jouw profiel bekijken binnen Teams, krijgen jouw out-of-office-melding te lezen dat je afwezig bent en mogelijk niet reageert.

Jouw out-of-office-status instellen vanuit Teams kan op twee manieren. Bovendien kan je de status koppelen aan jouw Outlook-agenda. Hoe je precies te werk gaat, leggen we uit in een paar eenvoudige stappen.

 • Out-of-office instellen vanaf de profielfoto

  2.Bericht schrijvenGa naar jouw profielfoto en klik op statusbericht instellen. Selecteer onderaan planning niet aanwezig, kies automatische antwoorden inschakelen en schrijf je out-of-office bericht.

  Dit bericht verschijnt bovenaan het chatvenster wanneer iemand je contacteert. De tekst wordt tegelijk als automatisch antwoord verstuurd in Outlook.

  Een automatisch bericht sturen naar mensen buiten jouw organisatie? Klik dan het vakje aan naast antwoorden verzenden buiten mijn organisatie en kies tussen alleen contactpersonen of alle externe afzenders.

  Wil je deze contacten een andere boodschap zenden? Gebruik dan het onderstaande vak.3.Bericht buiten organisatie

  Nu hoef je enkel nog de periode van jouw afwezigheid in te geven en op opslaan te klikken om het out-of-office bericht te activeren

 • Out-of-office instellen vanaf instellingen

  Klik op de drie puntjes naast jouw profielfoto en klik verder op Instellingen en Algemeen naar Niet aanwezig. Selecteer Plannen en volg vanaf stap 3 dezelfde instructies als bij out-of-office instellen vanaf jouw profielfoto.

De meldingen zijn gekoppeld aan jouw Outlook-account. Wanneer je wijzigingen in de out-of-office van Outlook aanbrengt, dan zullen die ook worden toegepast op Teams.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home