Huawei Mate 20 Pro testpanel: 5 bedrijven geven hun verdict

Huawei Mate 20 Pro

Transuniverse Group


K. Vandendorpe Bio: Ik werk op de nationale distributie-afdeling en verwerk gemiddeld 150 oproepen per dag. Daarnaast ben ik alleenstaand en kan ik genieten van koken, voetbal en een fris pintje.
Ik had voordien een Samsung Galaxy S8 en was aangenaam verrast toen ik de Huawei Mate 20 Pro in handen kreeg. Eerlijk gezegd zag ik Huawei niet als een topmerk, maar na de test vind ik het toestel één van de betere op de markt. De batterij gaat bijzonder lang mee, veel langer dan de Galaxy S8, ondanks dat 4G continu is ingeschakeld. Ik durf zelfs bijna dubbel zo lang te zeggen, ook al is mijn vorig toestel nu wel een jaar oud. De Mate 20 Pro laadt ook heel snel op, wat fijn is in noodgevallen. De camera is dik in orde, ik ben heel tevreden van de fotokwaliteit. De camera-app is bijzonder leuk om mee te spelen. Op de Samsung Galaxy S8 vond ik de camera een probleem. Dat is hier niet het geval. Veruit de grootste plus van de Huawei Mate 20 Pro.  

“Qua interface heb ik me moeiteloos aan de Huawei EMUI-schil aangepast.”

  Om te surfen op het internet merk ik dat dit toestel altijd een goede verbinding heeft. De belkwaliteit is ongeveer hetzelfde als mijn S8, net als het bereik. Het formaat vind ik overigens perfect. Het langere scherm zorgt ervoor dat je het toestel handig kan vastnemen. Niets op aan te merken. De gezichtsherkenning werkt heel goed, ook om de inhoud verborgen te houden tot je ontgrendelt. De vingerafdruk heb ik niet gebruikt. Qua interface heb ik me moeiteloos aan de Huawei EMUI-schil aangepast. Eigenlijk krijgt dit toestel van mij geen enkele opmerking. Uitstekend apparaat, heel degelijk.

Score: 9 / 10

 
O. Yilmaz Bio: Ik help dolgraag bedrijven en particulieren om goederen van punt A naar punt B te brengen. Sociaal en gek op sport, meer specifiek voetbal.
Ik kom van de Huawei P9 Lite en dan is de Mate 20 Pro wel een aardschok. Het is een uitstekend toestel dat groter lijkt wanneer je naar het scherm kijkt. Pas wanneer ik rechtstreeks vergelijk, merk ik dat de afmetingen nagenoeg hetzelfde zijn. Het toestel ligt goed in de hand, weegt niet te zwaar en heeft een fantastisch scherm. De camerakwaliteit is prima en vooral de portretmodus werkt uitstekend. Ook foto’s ’s avonds nemen is geen enkel probleem. Ik moest op een avond snel bij maanlicht een foto nemen van een vrachtwagen op het bedrijf. Snel uit de losse pols bleek de kwaliteit heel sterk te zijn.  

“Het apparaat heeft een bijzonder goeie batterij. Ik doe 150 oproepen per dag met een headset en haal vlot 1,5 dag uit de Mate 20 Pro.”

  Het apparaat heeft een bijzonder goeie batterij. Ik doe 150 oproepen per dag met een headset en haal vlot 1,5 dag uit de Mate 20 Pro. Wanneer de batterij bijna plat is, kan de meegeleverde lader die in een mum van tijd opladen. Behalve bellen, mail ik veel en surf ik tussendoor. YouTube-filmpjes of andere media kijk ik niet. Eén keer heeft de telefoon zichzelf herstart tussen twee oproepen. De gezichtsherkenning heb ik niet gebruikt, wel de vingerafdruk. Die werkt bijzonder goed vergeleken met een iPhone 7, waar het drie op vier keer niet goed werkt. Uitstekende technologie. De Huawei Mate 20 Pro reageert bliksemsnel en behalve die ene keer heeft het apparaat nooit problemen gekend. Omdat ik van een Huawei-toestel kom, was ik direct vertrouwd met de EMUI-schil. Destijds toen ik de overstap naar Huawei maakte, moest ik daar even aan wennen, maar nu ben ik er helemaal vertrouwd mee.

Score: 9,5 / 10

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home