USB Type-C krijgt beveiliging tegen malware en namaak-laders

usb-c

Het USB Implementers Forum (USB-IF) kondigt de lancering aan van een USB Type-C authenticatieprogramma. Hiermee wil de non-profit-organisatie toestellen beschermen tegen malware en namaak-laders die niet altijd veilig zijn.

Het programma van het USB-IF bevestigt de authenticiteit van een usb-apparaat, kabel of lader. Van zodra er een connectie wordt gemaakt, analyseert de usb-connectie of de correctie voeding en data worden aangeleverd.

USB-IF zal samenwerken met DigiCert om certificaten uit te reiken voor het USB Type-C Authentication Program.

Jeff Ravencraft, President en COO bij USB-IF: “Door de sterke groei van het USB Type-C ecosysteem kunnen fabrikanten een betere beveiliging introduceren dat wordt verwacht van gecertificeerde USB-systemen.”

Onderdelen

De nieuwe oplossing bevat verschillende onderdelen:

 

  • Standaard protocol voor authenticatie voor USB Type-C laders, toestellen, kabels en voedingsbronnen.
  • Ondersteuning voor authenticatie over de usb data bus of usb power delivery communicatiekanalen.
  • Producten dat een authenticatieprotocol gebruiken, behouden controle over security-regels die al geïmplementeerd en toegepast werden.
  • 128-bit beveiliging voor alle cryptografische methodes.
  • Specifieke referenties voor bestaande internationaal geaccepteerde cryptografische methodes wat betreft certificaatformaat, digitale handtekening, hash en random number generation.

 

Naast deze lijst met vernieuwingen zitten de fabrikanten zelf ook niet stil. Google kondigde eind vorig jaar nog een update voor Chrome OS dat usb-aansluitingen afsluit wanneer het toestel in slaapstand of vergrendeld is.

Apple lanceerde midden vorig jaar in iOS 11.4.1 al een functie waarbij usb-toegang tot het iOS-toestel na een uur inactiviteit wordt vergrendeld.

 

Gerelateerd: Chrome OS blokkeert binnenkort USB-toegang tijdens schermvergrendeling

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home