Eerste beeld van nieuwe Microsoft Defender-app voor Windows 11 verschijnt online

Microsoft Defender

De nieuwe Microsoft Defender kan je vandaag ook al downloaden in de Microsoft Store op Windows 11, maar enkel Microsoft-werknemers kunnen voorlopig inloggen.

Microsoft werkt aan een grondige redesign van Defender, de antiviruscomponent in Windows. Op Twitter is nu de eerste officiële foto gedeeld waarop Microsoft Defender wordt getoond op Windows 11 en Android.

Het doel van Defender is om toestellen van gebruikers veilig te houden. Het biedt bescherming tegen digitale gevaren waaronder malafide apps en phishing. De nieuwe app zou onder andere een sterke focus leggen op veiligheidstips om gebruikers tussendoor op te leiden en scherp te houden.

Voorlopig is er niet heel veel bekend rond de nieuwe Defender-versie, maar met de officiële aankondiging is de kans groot dat de app er snel komt. Slimmeriken die in de Microsoft Store op Windows 11 zoeken naar Microsoft Defender Preview, kunnen die zelfs al downloaden. Enige vereiste is dat je een Microsoft-werknemer moet zijn om de app te kunnen gebruiken.

Microsoft maakte van Defender een prioriteit in 2021 in tandem met Windows 11 met onder andere de lancering van Microsoft Defender for Business die zich toespitst op kmo’s. De oplossing biedt endpoint-bescherming van enterprise-niveau voor organisaties met maximaal 300 werknemers. De beveiligingstool van Microsoft zal zich autonoom ontfermen over eenvoudige problemen, zodat je als administrator enkel manueel actie moet ondernemen voor meer geavanceerde bedreigingen.

lees ook

Microsoft Defender: veilig genoeg of heb je extra antivirus nodig?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home