Microsoft Defender doet het minder goed in laatste antivirustest

microsoft defender

Avast en AVG zijn de grote uitblinkers in de vergelijkende test van AV-Comparatives. Microsoft Defender bracht het minder goed af dan gewoonlijk.

Het nieuwe schooljaar is ook voor de antivirussuites van start gegaan. AV-Comparatives neemt op regelmatige tijdstippen de populairste zakelijke pakketten van Microsoft, Norton, McAfee en andere bekende aanbieders onder de loep. 254 simulaties zijn daarbij losgelaten op de antivirussoftware om te testen hoeveel aanvallen die weet tegen te houden, alsook hoe vaak een valse positief werd gegeven.

Vier pakketten haalde een perfect rapport: AVG, Avast, F-Secure en Trend Micro. De eerste twee worden door AV-Comparatives als primus van de klas uitgeroepen wegens hun lage aantal valse positieven (1). Dit cijfer ligt bij F-Secure (10) en vooral Trend Micro (23) opvallend hoger. Avast heeft dan weer andere zaken op zijn kerfstok.  

av comparatives antivirus
Bron: AV-Comparatives

Microsoft Defender scoort minder goed

Er zijn ook een paar minder goede studenten. Microsoft Defender gaat met een lager cijfer naar huis dan bij de vorige tests van AV-Comparatives. Laatste keer haalde de voor veel Windows-gebruikers geprefereerde antivirusoplossing nog een bijna feilloos percentage van 99,8 procent, nu is dat gezakt naar 99,2. Dat klinkt als een beperkte daling, maar één kwaadaardige link die kan doorkomen is genoeg om je apparaat te kraken.

lees ook

Microsoft Defender: veilig genoeg of heb je extra antivirus nodig?

De laagste score was voor Panda, die meer dan anderhalve procent van de gesimuleerde aanvalspogingen toeliet. Norton lijkt met goede intenties aan het schooljaar begonnen te zijn: Norton en TotalAV deden het met scores van 99,6 en 99,2 al stukken beter dan de laatste keer. Toch raden we je aan om je niet te laten vangen door hun agressieve marketingtechnieken.

AV-Comparatives waarschuwt dat de resultaten van zijn test ook niet altijd representatief zijn voor de praktijk. Ook met AVG en Avast bestaat de kans dat een schadelijke link er toch nog kan doorkomen, dus waakzaamheid blijft altijd geboden. De testresultaten kunnen je wel helpen bij het zoeken van de beste antivirusoplossing voor je apparaat. AVTest doet ook regelmatige vergelijkingen van populaire zakelijke antivirusoplossingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home