Microsoft Defender is de geprefereerde antivirus voor Windows

microsoft defender windows

Bijna de helft van de Windows-gebruikers heeft geen extra antivirus nodig en vertrouwt op Microsoft Defender. Dat blijkt uit een rondvraag bij ITdaily-lezers.

Het aanbod aan antivirussoftware is enorm en op quasi elke laptop staat wel een antivirus geïnstalleerd. Sinds Windows Vista al is Microsoft Defender de vaste antivirus op Windows-laptops. Doorheen de jaren is Microsoft Defender steeds beter geworden en vergelijkende tests kronen de ingebouwde antivirus regelmatig tot beste oplossing voor Windows (zij het niet de meest efficiënte).

lees ook

Microsoft Defender: veilig genoeg of heb je extra antivirus nodig?

Omdat Microsoft Defender zijn werk goed doet, voelen Windows-gebruikers vaak ook niet meer de behoefte nog een extra antivirussoftware te installeren. Bijna de helft, 48 procent om precies te zijn, legt de beveiliging van zijn of haar apparaat in handen van Defender. Dat blijkt uit een rondvraag bij onze lezers waar 291 respondenten aan deelnamen. Het maakt Defender ook met afstand de meest gebruikte antivirus voor Windows.

Liever betalen dan gratis

Wie toch op zoek gaat een andere antivirus, blijkt bereid te zijn daar ook voor te betalen. Twaalf procent geeft aan te betalen of betaald te hebben voor de antivirus. Naar specifieke merken hebben we niet doorgevraagd in de poll.

Vijf procent gebruikt een gratis antivirus van een ander merk dan Microsoft. Betaalde pakketten hebben doorgaans meer functionaliteiten dan een gratis antivirus. Vijftien procent gebruikt de antivirus die hij of zij via de werkgever ter beschikking krijgt.

Weg met bloatware

Sommige fabrikanten van laptops durven de keuze van antivirussoftware voor jou te maken en leveren de oplossing van een partnerbedrijf standaard mee met het apparaat. Daarmee denken ze ons een dienst te bewijzen, maar het tegendeel is waar.

Slechts twee procent van Windows-gebruikers gebruikt ook effectief de antivirus die bij de laptop gebundeld zit. Een duidelijke boodschap aan laptopfabrikanten dat we McAfee en andere bloatware niet hoeven te hebben.

Benieuwd naar de resultaten van onze eerdere lezerspolls? Bekijk hier het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home