Microsoft Defender for Business gaat kmo’s beschermen

Defender for business

Microsoft onthult een versie van Defender op maat van kleine en middelgrote ondernemingen. Die moet beveiliging van enterprise-niveau behapbaar maken.

Op de tweede digitale Ignite-conferentie van dit jaar introduceert Microsoft een versie van zijn Defender-beveiligingsoplossing gericht op kmo’s. Microsoft Defender for Business biedt endpoint-bescherming van enterprise-niveau voor organisaties met maximaal 300 werknemers. Defender for Business verschijnt ‘binnenkort’ als preview en is net als andere Microsoft Defender-oplossingen beschikbaar op Windows, macOS, iOS en Android.

Eenvoud voor kmo’s

De oplossing onderscheidt zich omwille van de ingebouwde eenvoud. Microsoft begrijpt dat kmo’s niet noodzakelijk een IT-beveiligingsexpert in dienst hebben, en tweakt Defender om daarop in te spelen. Zo kan je Defender for Business op een gestroomlijnde manier uitrollen via een configuratiewizard op toestellen zelf. Daarbij worden voor Microsoft voorgestelde policies die best practices vertegenwoordigen, automatisch geactiveerd. Een overzichtelijk dashboard helpt je verder om beveiligingsproblemen te identificeren en misconfiguratie aan te pakken.

Defender brengt moderne bescherming naar endpoints met klassieke antimalware- en antivirusbescherming maar ook detectie op basis van gedrag van software op een toestel. Dat laat de tool toe op geavanceerde bedreigingen te identificeren op basis van wat ze uitspoken, zelfs als de malafide software in kwestie verder een nieuwe onbekende is.

De beveiligingstool van Microsoft zal zich autonoom ontfermen over eenvoudige problemen, zodat je als administrator enkel manueel actie moet ondernemen voor meer geavanceerde bedreigingen.

Beschikbaarheid

Microsoft biedt Defender for Business aan als onderdeel van Microsoft 365 Business Premium. De beveiligingsoplossing is ook als los product beschikbaar met een richtprijs van drie dollar per gebruiker per maand. Tot slot kunnen partners Defender for Business aan klanten aanbieden en de oplossing integreren in Microsoft 365 Lighthouse.

Het aanbod zet nog maar eens in de verf hoe Microsoft zich als volwaardige beveiligingsspecialist wil positioneren op de markt. Aanvankelijk richtte Redmond zich vooral op grote ondernemingen met geavanceerde oplossingen zoals Advanced Thread Protection. Langs de andere kant zorgde Microsoft al wel voor een degelijke beveiliging van alle Windows-endpoints met zijn ingebouwde bescherming. Met Defender for Business wordt die nu uitgebreid met extra functies en beheersmogelijkheden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home