Update – Microsoft Azure Active Directory kan geen of valse meldingen sturen door storing

Microsoft Azure

Azure Portal, MSGraph, Log Analytics, PowerShell en Application Insights ondervonden tot ongeveer 11 uur deze ochtend wereldwijd problemen in de waarschuwingsmeldingen. Meldingen konden hierdoor zowel ontbreken als verkeerd zijn.

Update 13u17: Rond 11 uur lokale tijd stond op de statuspagina te lezen dat engineeringteams een oplossing vonden voor het probleem. Microsoft verwachtte dat de fout daarmee binnen de twee uur tijd volledig werd opgelost. Dat blijkt ook het geval te zijn.

Origineel 11u9: Microsoft ondervindt problemen met Azure Active Directory. “Azure Active Directory-gebruikers en gebruikers van aanliggende diensten kunnen een significante vertraging opmerken in de beschikbaarheid van logboekgegevens”, staat te lezen op de Azure statuspagina.  

De problemen vingen aan op 31 mei om half twaalf ’s avonds lokale tijd. Later kwam het nieuws dat de storing groter van omvang is dan gedacht: “Bovendien kunnen aanliggende diensten van Azure Resource Manager ook problemen ondervinden voor bewerkingen bij aanmaken, lezen, bijwerken en verwijderen, waarbij sommige aanvragen problemen ondervinden tijdens de communicatie met andere Azure-services.”

Oorzaak gevonden

Uit de laatste update van 09:11 lokale tijd blijkt de oorzaak van de problemen gevonden te zijn. “Engineeringteams zijn actief betrokken bij mitigatie-inspanningen en we blijven gedeeltelijke verbeteringen zien in sommige van de getroffen services.” Volledig opgelost is het probleem voorlopig niet.

Risicoprobleem

Door de storing is het mogelijk dat administratoren belangrijke waarschuwingen mislopen. Het platform stelt administratoren namelijk in staat toegangscontrole uit te voeren. Anderen kunnen dan weer gealarmeerd worden terwijl er in werkelijkheid geen risicoproblemen zijn.

Microsoft bundelde Azure Active Directory, Permissions Management en Verified ID nog maar pas onder de naam Entra. Met Entra wil Microsoft een overzichtelijk platform neerzetten om identiteit en toegang te beheren. Het werkt zowel on-premises als in de cloud (AWS, Google Cloud, Azure) en over andere diensten van Microsoft en externe applicaties, websites en toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home