Microsoft Entra biedt een centraal platform aan voor digitaal toegangsbeheer

Digitale identiteit

Onder Microsoft Entra valt vandaag Microsoft Azure Active Directory, Permissions Management en Verified ID. Een nieuw centraal adminportaal is vanaf vandaag beschikbaar.

Microsoft bundelt onder de nieuwe naam Entra alle digitale identiteits- en toegangsproducten. Denk daarbij aan Azure Active Directory, Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM) en Decentralized Identity. Azure AD is het hart en beheert alles van toegang onder voorwaarden tot inloggen zonder wachtwoord. Binnen Azure AD heb je ook External Identities waarmee je B2B- en B2C-connecties kan beheren.

Het CIEM-gedeelte haalde Microsoft midden vorig jaar in huis dankzij de overname van CloudKnox Security.

Verified Identity zit ook in Microsoft Entra en startte als een incubatieproject vijf jaar geleden. Vandaag is het als publieke preview beschikbaar binnen Azure AD Verifiable Credentials.

Met Entra wil Microsoft een overzichtelijk platform neerzetten om identiteit en toegang te beheren. Het werkt zowel on-premises als in de cloud (AWS, Google Cloud, Azure) en over andere diensten van Microsoft en externe applicaties, websites en toestellen.

Microsoft Entra is het resultaat van de groei in zero trust securityomgevingen. Het nieuwe adminportaal is vanaf vandaag beschikbaar. Klanten die Entra willen, blijven een prijs per gebruiker per maand betalen voor Azure AD, per actieve gebruiker per maand voor External Identities en per volume voor Permissions. In de toekomst kunnen extra (betalende) services worden toegevoegd aan Entra.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home