Extensie verdwenen? Chrome geeft binnenkort meer uitleg waarom

google chrome

Binnenkort gaat Google gebruikers proactief op de hoogte stellen wanneer een geïnstalleerde extensie uit de Chrome Web Store werd verwijderd.

Vanaf Chrome 117 schroeft Google zijn communicatie over verwijderde extensies op. Het bedrijf gaat gebruikers proactief een reden geven waarom bepaalde extensies die waren geïnstalleerd, niet meer beschikbaar zijn in de Chrome Web Store.

Het waarom

Er zijn drie overkoepelende redenen waarom die beslissing kan voorvallen:

  • De ontwikkelaar publiceert de extensie niet meer
  • De extensie past niet binnen het beleid van de Chrome Web Store (het is haatspraak, spyware, zulke gevallen)
  • De extensie werd geïdentificeerd als malware (die worden automatisch uitgeschakeld)

Praktisch

Met deze beslissing wil Google zijn digitale ecosysteem veilig houden, met zo weinig mogelijk impact op onschadelijke extensies. Wanneer een geval toch wordt opgeklaard, trekt Chrome de notificatie automatisch weer in.

Wanneer een ontwikkelaar al een waarschuwing ontving en tijd kreeg om een bepaalde extensie aan te passen, zal er echter geen notificatie worden getoond. Gebruikers gaan een notificatie normaal gezien bij de instellingen in de sectie ‘Privacy en beveiliging’ zien verschijnen. Daar kunnen ze dan op ‘Review’ klikken.

lees ook

Google Chrome kan artikels voor je samenvatten

Google blijft Chrome steeds verder bewerken, met de veiligheid van gebruikers in gedachten. Vanaf versie 116 komen de vaste veiligheidsupdates bijvoorbeeld niet meer tweewekelijks, maar elke week. Het bedrijf is ook al begonnen met maatregelen tegen de toekomstige dreiging van decryptie via kwantumtechnologie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home