Google Chrome krijgt AI-schrijfhulpje

google chrome

Je kan voortaan Google Gemini korte teksten voor je laten schrijven in Chrome, van reacties op blogs, korte recensies of contactformulieren invullen.

Google kondigde in januari drie nieuwe AI-features aan voor de Chrome-browser en begint die vanaf vandaag uit te rollen. De nieuwe functies zijn voorlopig wel exclusief voor gebruikers in de Verenigde Staten en ook daar moeten ze expliciet worden ingeschakeld. Naast nieuwe thema’s die je zelf kan ontwerpen en de Edge-achtige tabbladgroepen, springt de functie ‘Help me write’ uit het oog.

De functie doet exact wat de naam zegt: je helpen met het schrijven van teksten op het internet. Dat kan gaan van reacties op blogs of nieuwsartikels, schrijven van recensies of het invullen van een bericht in een contactformulier, vergelijkbaar met de AI-schrijffunctie die Google vorige zomer al toevoegde aan Gmail (maar nog niet voor iedereen beschikbaar is). Volgens Google is dit niet bedoeld om epistels mee te schrijven en dus laat het de functie aandrijven door de basisversie van het Gemini-model.

lees ook

Google excuseert zich voor onnauwkeurige beeldgeneratie Gemini 

Schrijven met AI

Om schrijfassistentie van Chrome te vragen, plaats je de cursor in een tekstvak en klik je met je rechtermuisknop om het schrijfhulpje op te roepen. Met enkele woorden zet je de AI op weg naar de boodschap die je wil schrijven. Help me Write doet vervolgens een voorstel, waarvan je onder meer de lengte en toon kan laten aanpassen als het niet helemaal overeenkomt met wat je in gedachten had.

google chrome help me write
Bron: Google

Deel geen geheimen

Er is wel een kanttekening. Zoals Google eerder al waarschuwde, gebruikt het de inhoud van interacties tussen gebruikers en Gemini om de AI-modellen te trainen. Wees dus voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie met Google Gemini. Wil je dat Gemini je geheimen bewaart, dan dien je een betaald abonnement in de Workspace-suite te nemen om toegang te krijgen tot een meer geavanceerdere versie van het model.

lees ook

Deel geen persoonlijke informatie met Google Gemini

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home