Google Chrome brengt verbeteringen aan phishing-beveiliging  

google chrome

Google Chrome verbetert zijn phishing-beveiliging door realtime controles uit te voeren op nieuwe beveiligingsbedreigingen, met de standaardbescherming van Safe Browsing.  

De browser van Google Chrome zal in de nieuwste update betere en snellere phishing-beveiliging kunnen bieden. In plaats van te werken met een gedownloade lijst van de servers van Google, zal de browser tijdens het bezoeken van nieuwe websites realtime controles uitvoeren op phishing- en beveiligingsbedreigingen. Volgens Google zou dit de laadsnelheid van websites verhogen en tot 25 procent meer phishing-pogingen blokkeren. Het vraagt echter wel meer pk’s van jouw computer. De uitrol van de nieuwste update zou later deze maand plaatsvinden. 

Safe Browsing-tool

De nieuwe update met realtime bescherming wordt mogelijk gemaakt via de Safe Browsing-tool van Google, bij gebruik in de standaardbeveiligingsmodus. Deze tool werkte tot op heden met lokale lijsten van bedreigingen die iedere 30 tot 60 minuten werden gedownload.

lees ook

Incognito surfen op Chrome: hoe privé is het echt?

Uit een onderzoek van Google bleek dat nieuwe phishing-URL’s binnen een tijdsbestek van tien minuten konden verschijnen en verdwijnen, waardoor het niet bijgewerkt kon worden op de lokale lijsten en gebruikers dus tijdelijk kwetsbaar werden. De standaardbescherming zal met de aankomende update nieuw bezochte websites meteen controleren aan de hand van dreigingslijsten op de servers van Google.  

Meer pk’s

Deze nieuwe update vraagt heel wat meer pk’s op jouw computer in vergelijking met de oude methode, maar Google zou er naar eigen zeggen aan werken om de ervaring soepel en snel te laten verlopen.

De nieuwe versie van de beveiligingsfunctie wordt later deze maand uitgerold naar desktops en iOS, nadien volgt Chrome en Android. Chrome-gebruikers met iOS krijgen er nog een extraatje bij. De ingebouwde Google Wachtwoordmanager geeft nu ook een melding wanneer sommige van de wachtwoorden als onveilig beschouwd worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home