Chrome krijgt betaalde versie voor bedrijven met meer beveiligingsfuncties

Chrome

Google zet Chrome nog meer in de verf als bedrijfsbrowser met de lancering van Chrome Enterprise Premium, dat (tegen betaling) meer beveiligingsfuncties toevoegt aan de browser.

Browsers zijn uitgegroeid tot een cruciale schakel in bedrijfsvoering. Ze zijn niet alleen ons portaal naar het internet, ze spelen ook een fundamentele rol in beveiliging. Via een browser krijgen werknemers toegang tot bedrijfsdata, bestanden en cloudapplicaties. Browserbeveiliging mag dus niet te licht worden genomen. Google lanceert tijdens Cloud Next een betaalde versie van de browser, Chrome Enterprise Premium, en legt de focus nog meer op het bieden van een beveiligde browserervaring.

Google hield enkele jaren geleden Chrome Enterprise boven de doopvont. Deze versie van de Chrome-browser ziet er voor gebruikers niet anders uit, maar achter de schermen hebben bedrijven veel meer controle over wat wel en niet kan. Chrome heeft niet altijd de beste reputatie als het op privacy aankomt en met het Enterprise-aanbod wil Google bedrijven gerust stellen over het gebruik van de browser door werknemers.

lees ook

ChromeOS vrijt bedrijven op met een betere ondersteuning voor securityplatformen

Veilig browsen

Google spitst Chrome Enterprise nu op in twee formules: een gratis Core-versie en een betaalde Premium-versie. Bij beide versies krijg je een ‘enterprise-ready’ browser ter beschikking met bescherming tegen malware en phishing, beveiligingsrapportering en integratie van third-party oplossingen. Chrome Enterprise Premium maakt op vier domeinen het onderscheid:

  • Deep scanning op malware
  • URL-filtering op basis van websitecategorieën
  • Preventie van dataverlies
  • Context-gebaseerde toegang voor SaaS-, Google Cloud- en private webapplicaties via Chrome

Google plakt een prijskaartje van zes dollar per maand op Chrome Enterprise Premium.

Betaalde extensie voor Workspace

Wil je extra beveiliging toevoegen aan Google Workspace-applicaties? Dan kan dat met een nieuwe betaalde extensie voor de zakelijke suite. Daarmee kunnen IT-beheerders bestanden met gevoelige informatie classificeren en beveiligen. De add-on zal tien dollar per maand per gebruiker kosten.


Dit artikel verscheen origineel op 9 april. De tekst kreeg een update met de recentste informatie over de prijszetting van de Chrome Enterprise-formules.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home