Cisco lanceert Secure Service Edge-oplossing Secure Access

Cisco

Cisco lanceert Secure Access. Dat is een SSE-oplossing die ervoor moet zorgen dat organisaties hun werknemers veilig kunnen verbinden met applicaties en bestanden on-premises, in de edge of in de cloud.

Cisco toont op Cisco Live een nieuwe Secure Service Edge (SSE)-oplossing: Cisco Secure Access (CSA). Daarvoor combineert Cisco zijn firewall-capaciteiten met die rond multicloud-security. Met CSA wil het bedrijf ervoor zorgen dat werknemers niet meer zelf beslissingen moeten nemen in verband met veiligheid. Dat moet steeds op de juiste manier automatisch gebeuren.

lees ook

Cisco: ‘Identiteit, netwerk en applicaties zijn onvoldoende beschermd’

“Cisco Secure Access zorgt ervoor dat je kan verbinden met het netwerk en CSA lost al de rest op”, verduidelijkt Gordon Thomson, VP Technology Acceleration EMEA. “De rest”, dat heeft te maken met de juiste manier om veilig te verbinden met een dienst of applicatie.

Verschillende mogelijkheden via één oplossing

Zo kan een verbinding met een cloud-toepassing vanuit het thuiskantoor rechtstreeks lopen, met een private applicatie van een bedrijf via zero trust, en met een legacy-toepassing langs een VPN. Cisco vindt niet dat het de verantwoordelijkheid is van de werknemers om die keuze te maken, dus zorgt CSA ervoor dat de connectie steeds veilig op een gestroomlijnde manier tot stand komt.

CSA bestaat uit verschillende componenten:

  • een zero trust-netwerkarchitectuur
  • een secure web gateway
  • een cloud access security broker
  • firewall-as-a-service
  • ingebouwde DNS-beveiliging
  • remote browser-isolatie

Cisco gaat CSA vanaf juli beperkt uitrollen. Algemene beschikbaarheid staat gepland voor oktober. Het platform gebruikt een enkele veilige client voor ZTNA met de capaciteit om terug te vallen op een VPN. Die client houdt tegens de omstandigheden van een verbinding in het oog (via thuis, kantoor, het McDonalds-wifinetwerk…).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home