Android 14-patch voor opslagprobleem misschien te laat

Android

Google heeft een nieuwe veiligheidsupdate gelanceerd voor Android 14. Die zou echter te laat komen voor een bug die sommige gebruikers problemen geeft met dataopslag.

Er is een nieuwe veiligheidsupdate voor Android 14. Voor een aantal Pixel-toestellen bevat deze uitrol ook een patch die een bug in het opslagsysteem moet fiksen. Die lijkt voor sommigen echter vijgen na Pasen te zijn.

Meer dan 6

De bug in kwestie dook midden oktober op en leek eerst de Pixel 6 te treffen. Reacties van een boel gebruikers met andere toestellen meldden in de IssueTracker van Google echter gelijkaardige problemen. De recente Google Pixel 8 kan bijvoorbeeld ook getroffen worden.

Het komt erop neer dat een aantal mensen met meerdere accounts lijken vast te zitten in een reboot-lus en niet meer aan hun data kunnen. Sommige gebruikers maakten zelfs de vergelijking met ransomware.

lees ook

Deze Samsung-telefoons krijgen Android 14

Calling for back-up

Ondanks de vroeger berichten heeft het even geduurd eer Google een fiks voor het probleem lanceerde, de uitrol van de Android 14-update ging gewoon door. De patch zou volgens de IssueTracker voor een aantal mensen succesvol zijn, maar gebruikers die in de loop vastzitten lijken nog niet uit de problemen.

Google publiceerde een update waarin wordt gemeld dat het bedrijf nog steeds kijkt hoe het de data van gebruikers met dit probleem kunnen recupereren. Zelf een (externe) back-up maken van je belangrijke bestanden is dus altijd aan te raden.

In augustus pakte Google nog uit met een revolutionaire veiligheidsupdate voor Android 14. Die stond echter los van deze problemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home