Microsoft pusht nu Windows 10 21H1 actief naar andere pc’s

Windows 10

Microsoft Windows 10 21H1 wordt vanaf vandaag actief aangeboden bij pc’s die een oude Windows 10-versie draaien en binnenkort geen ondersteuning meer genieten.

Windows 10 21H1 is de nieuwste versie van het besturingssysteem en is sinds begin deze maand beschikbaar. Enthousiaste gebruikers konden de update al downloaden en bij sommigen die actief via Windows Update hun pc onderhouden, kregen de update al aangeboden.

Nu schakelt Microsoft een versnelling hoger en biedt het Windows 10 21H1 pro-actief aan bij pc’s die een oudere versie van Windows 10 draaien en binnenkort niet meer worden ondersteund. Deze update gebeurt volgens Microsoft onopvallend voor de gebruiker omdat het zich baseert op machine learning wanneer een pc minder of niet wordt gebruikt. De komende maanden worden heel wat gebruikers omgeschakeld naar de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Windows 10 21H1 is niet bepaald een boeiende functie-update. Zoals we eerder al schreven, is het één van de flauwste updates die Windows in lange tijd heeft gezien. Normaal brengen de halfjaarlijkse grote updates een heleboel zichtbare vernieuwingen voor Windows 10 met zich mee, maar deze keer focus Microsoft zich duidelijk op stabiliteit.

Later deze avond presenteert Microsoft Windows 11 aan het grote publiek. Vorige week lekte al een vroege versie uit van het besturingssysteem. Lees hier onze uitgebreide hands-on van Windows 11 met tal van screenshots. Microsoft bekritiseerde het lek als een vroege versie en houdt na het event straks om 17u lokale tijd ook een apart moment voor ontwikkelaars.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home