Microsoft bereidt flauwste Windows 10-update in lange tijd voor

windows 10

De volgende grote Windows 10-update staat voor de deur. Microsoft finaliseert het testproces van de 21H1-update al brengt die niet bepaald een veelvoud aan nieuwe functies met zich mee.

Twee keer per jaar lanceert Microsoft een grote update voor Windows 10. De eerste update van dit jaar staat met Windows 10 21H1 voor de deur. Microsoft heeft versie 21H1 richting het Release Preview-testkanaal gestuurd, wat traditioneel de laatste stop is voor een brede uitrol.

Waar maandelijkse updates vooral veiligheid en soms stabiliteit aanpakken, komende de halfjaarlijkse verbeteringen traditioneel met nieuwe functies. Microsoft schroefde de introductiecadans van dergelijke nieuwigheden al even geleden terug, maar Windows 10 21H1 belooft de minst vernieuwende Windows 10-update tot nu toe te worden.

Windows Hello

De nieuwste versie van het OS brengt welgeteld één nieuwe functie met zich mee: wie een toestel met ingebouwde Windows Hello-camera heeft, en daar een tweede Hello-camera aan koppelt, kan de externe camera voortaan als standaard gebruiken. Koppel je bijvoorbeeld een extern scherm met Hello-functionaliteit aan je laptop, dan zal Microsoft automatisch van de camera van het scherm gebruik maken. Dat is handig, maar doet niet bepaald watertanden.

Windows 10 21H1 kan je dan ook meer als een service pack zien. Microsoft maakt van de gelegenheid gebruik om zoveel mogelijk bugs plat te trappen, zonder al te veel nieuwigheden te introduceren. Dat komt hopelijk de stabiliteit ten goede: de grote Windows-updates hebben de gewoonte om voor onvoorspelbare problemen te zorgen bij verschillende gebruikers. Ons advies blijft dan ook hetzelfde: installeer beveiligingsupdates zo snel mogelijk, maar kijk gerust enkele maanden de kat uit de boom voor je een grote update op je systeem loslaat.

Brengen de laatste test geen problemen meer aan het licht, dan mag je de uitrol van Windows 10 21H1 in de loop van mei verwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home