Microsoft houdt na het Windows 11-event een apart moment voor ontwikkelaars

Windows 11 startmenu links

Op 24 juni wordt Windows 11 officieel aan het grote publiek getoond door Microsoft. In tandem met die grootse aankondiging houdt de softwaregigant een apart virtueel event voor ontwikkelaars om de strategie rond Windows 11 uit de doeken te doen.

Sinds de aankondiging van Microsoft dat de volgende generatie van Windows op 24 juni wordt gepresenteerd, regent het speculaties en lekken rond het nieuwe besturingssysteem. Zo toonde de uitnodiging al enkele hints naar de naam Windows 11, waarna een uitgelekte vroege build dat verder bevestigde. Intern wordt het bekritiseerd als een ‘vroege versie’, maar afgelopen weekend bevestigde Microsoft onofficieel dat het lek legitiem is en dat de nieuwe naam weldegelijk Windows 11 is.

Samen met de officiële aankondiging van Windows 11, heeft Microsoft nog wat in petto voor de ontwikkelaars. In een tweet bevestigt het dat vier uur na het virtuele event rond het nieuwe besturingssysteem een aparte aankondiging volgt voor ontwikkelaars op 24 juni om 21u Europese tijd.

Microsoft CEO Satya Nadella zei op Build eind mei dat de ‘nieuwe generatie van Windows’ een van de meest significante updates in een decennium wordt. Hij wil met de update meer opportuniteiten creëren voor Windows-ontwikkelaars. “Microsoft verwelkomt elke maker die naar nieuwe, innovatieve en open platformen op zoek is om applicaties te bouwen, verdelen en monetizen. We kijken er naar uit om snel meer informatie te delen.”

lees ook

Windows 11 gelekt: aan de slag met de nieuwe Windowsversie

Dat moment komt er deze week. Ontwikkelaars kunnen zich op de video onderaan registeren om een melding te ontvangen wanneer het event live start.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home