Systeemherstel Windows 11 kan voortaan zonder verlies van bestanden

windows 11

Microsoft test een nieuwe functie om Windows 11 rechtstreeks vanuit het herstelmenu opnieuw te installeren, zonder dat je daarbij bestanden of instellingen verliest.

Het opnieuw instellen van je pc kan soms het enige redmiddel zijn om problemen in Windows op te lossen. De herinstallatie gaat echter vaak gepaard met het verlies van applicaties, instellingen en bestanden. Windows toont je wel de optie om bestanden te behouden bij de herinstallatie, maar ook dan is het aan te raden eerst een back-up van je belangrijkste bestanden te maken alvorens het proces in gang te zetten (wat overigens altijd een goed idee is).

Maar wat als je Windows kan herinstalleren en toch alles kan behouden? Microsoft werkt aan een nieuwe functie die gebruikers meer gemoedsrust zal geven tijdens een systeemherstel. De functie werd voor het eerst vermeld door Microsoft in juli en is nu opgedoken in een bèta-update van Windows 11, merkte Windows Latest op.

Systeemherstel

De nieuwe functie zal verschijnen in de instellingen onder Systeem > Systeemherstel. Daar zal je problemen kunnen oplossen door een Windows-update uit te voeren. Je huidige Windows-versie wordt daarbij opnieuw geïnstalleerd op je pc. Microsoft garandeert dat tijdens dit proces alle bestanden, applicaties én instellingen intact blijven. Deze functie vervangt de in-place upgrades die je kan uitvoeren met de Media Creation Tool van Windows en biedt een gestroomlijnder proces zonder risico op gegevensverlies.

windows systeemherstel zonder bestandsverlies
Bron: Microsoft

Windows Latest vermoedt dat de herstelfunctie naar alle Windows 11-gebruikers zal beginnen uitrollen met de Moment 5-update, die gepland staat voor februari. Welke nieuwigheden je nog in die update kan verwachten, lees je in ons overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home