Windows 11 Moment 5-update naar verluidt verwacht in februari 2024

windows 11 updates

Dit najaar bracht Microsoft de Windows 11 versie 23H2 uit, nu volgt er naar verluidt een kleinere Moment 5-update in februari 2024.

Nadat Microsoft enkele maanden geleden Windows 11 23H2 uitbracht, zou er een kleinere Moment 5-update op tafel liggen. Microsoft zou met Insiders nieuwe Windows 11-functies uittesten op verschillende kanalen. Deze functies zullen onderdeel zijn van de kleine Moment 5-update waarover geruchten de ronde doen dat het in februari 2024 uitkomt.

Verwachte Windows 11-updates

Windows 11 23H2 was één van de grootste Windows-updates in jaren, die momenteel ook al enkele updates onderging. Nu lijkt het erop dat Windows nieuwe Windows 11-functies aan het testen is voor een kleinere Moment 5-update. Dit zouden al enkele wijzigingen zijn die op tafel liggen:

  • Overal waar je kan typen is inkt beschikbaar: gebruikers met een digitale pen kunnen rechtstreeks in alle vakken inkten die tekstinvoer accepteren.
  • Wijzigingen in inbox-apps en Windows Search (alleen EU): Gebruikers in de EU kunnen meer inbox-apps verwijderen, waaronder Microsoft Edge. Windows Search zal ook andere zoekmachines dan Bing ondersteunen.
  • Widgetswijzigingen: Windows 11-gebruikers kunnen de Microsoft Start-feed in het Widgets-paneel uitschakelen en ervoor kiezen om andere nieuwsaanbieders toe te voegen.
  • Windows Spotlight-wijzigingen: Windows Spotlight, dat elke dag een andere achtergrond van Bing aanbiedt, wordt de nieuwe standaard achtergrondoptie voor mensen die voorheen een van de standaard Windows-achtergronden gebruikten.
  • Bestanden delen met andere pc’s dichtbij: Dankzij de Windows-functie waarmee gebruikers documenten, foto’s en meer kunnen delen met pc’s in de buurt via Bluetooth of Wi-Fi, kunnen gebruikers een aangepaste naam voor hun pc kiezen.
  • Copilot-verbeteringen: de Microsoft AI-assistent zal je vanaf nu in ontkoppelde modus kunnen zetten en het venster van de app verschijnt ook wanneer je op Alt + Tab drukt.
  • Verbeteringen in Windows 365: Met Windows 365 Boot kunnen gebruikers inloggen op hun Windows 365 Cloud PC vanaf het inlogscherm van Windows 11 met behulp van Windows Hello for Business. Windows 365 Switch zal via deze interface ook de mogelijkheid bieden om de verbinding met een cloud-pc te verbreken.
  • Verbeteringen voor stemtoegang en verteller: Spraaktoegang krijgt ondersteuning voor meerdere monitoren en de mogelijkheid om aangepaste spraakopdrachten te maken. Met Narrator kunnen gebruikers ook spraaktoegang gebruiken om met het besturingssysteem te communiceren.
  • NotePad: In de teksteditor zal je nu het aantal tekens kunnen lezen voor de geselecteerde tekst. Daarnaast komt er ook een nieuwe ‘bewerken met kladblok’-optie in het contextmenu bij Verkenner.

Windows Insiders kunnen mogelijks de nieuwe functies al testen. Microsoft heeft nog even tijd tot februari 2024 om wijzigingen door te voeren en extra functies toe te voegen aan deze lijst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home