Adobe brengt twee functies van de Photoshop-desktopversie naar iPad

Photoshop

Adobe brengt twee functies uit voor het Photoshop-programma op een iPad. Beide functies komen uit de desktopversie van Photoshop. Vanwege hun populariteit en eenvoudigheid in gebruik, brengt Adobe de functies nu ook naar iPad.

Wie van de desktopversie van Photoshop is overgestapt naar de iPad-versie, mist wellicht verschillende functies. Adobe brengt daarom de Smudge- en Sponge-tool naar het Apple-product. Tot slot is het voortaan mogelijk de witbalans aan te passen in RAW-beelden. 

Door de aanpassingen brengt Adobe het programma op de iPad weer een stukje dichter bij de desktopversie. Een perfecte replica is het nog niet, maar daar werkt het aan. Adobe investeert ondertussen in de functionaliteiten voor Apple-gebruikers en maakte het fotobewerkingsprogramma in maart 2021 beschikbaar op Mac-toestellen met een Apple M1-chip.

Spelen met kleur

De Smudge-tool geeft gebruikers de mogelijkheid om kleuren te vermengen in hun project. Zoals gewoonlijk kunnen gebruikers de grote van het penseel en de sterkte van het effect zelf instellen. Spelen met de verzadiging van delen van een afbeelding kan met de Sponge-tool. Op die manier is het mogelijk kleuren levendiger of net killer te maken.

Bron: Adobe

Volgens Adobe worden de beste resultaten verkregen door de Apple Pencil te gebruiken. Bezit je die niet, dan is het ook mogelijk met je vinger te tekenen.

Gratis programma

Wil je het programma zelf uittesten, dan kan je een kijkje nemen in de Adobe Creative Cloud Express. Daarin is het mogelijk heel wat functies al gratis te proberen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home