Photoshop CC voor iPad accepteert béta-inschrijvingen

adobe photoshop cc ipad

Adobe heeft al enkele jaren een mobiele versie beschikbaar van Photoshop op Android en iOS. Dit jaar wil het echter de volledige Photoshop CC-ervaring mobiel maken op iOS. Het accepteert vanaf vandaag béta-aanvragen via een online formulier waar je je motivatie moet invullen.

Eind vorig jaar liet Adobe weten dat het de volledige Photoshop CC-versie naar iPad zou brengen in 2019. De interface ziet er nu hetzelfde uit als de desktopversie, maar geoptimaliseerd voor aanraakbediening en met cloudsynchronisatie.

De iPad-app draait dezelfde Photoshop-code als de desktopvariant, maar niet elke functie is beschikbaar op de iPad-versie vanaf dag één. Adobe werkt aan een plan om in de toekomst meer functionaliteit toe te voegen. Naast touch kan je ook de Apple Pencil gebruiken.

Online formulier

De cloud is een essentieel onderdeel van de iPad-versie van Photoshop CC. Alle aanpassingen synchroniseren in de cloud, zodat je naadloos kan verder werken op de desktopversie en andersom. Je hoeft niet langer bestanden converteren, importeren of exporteren. Heb je een functie nodig die niet op de iPad-versie zit? Dan kan je gewoon doorwerken op de desktopapplicatie.

Photoshop CC voor iPad werd in oktober vorig jaar gepresenteerd met beperkte functionaliteit maar wel met een bijna complete UI. De kans is groot dat het aantal functies met de béta-test veel dichter bij de desktopversie van Photoshop CC zullen zitten.

Volgens 9to5Mac hebben een aantal Creative Cloud-abonnees een e-mail ontvangen afgelopen nacht waar ze een Google-formulier kunnen invullen met hun gegevens en motivatie om de béta te testen. Wie met de béta aan de slag wil gaan en een CC-abonnement heeft, kan het formulier invullen en hopen dat hij of zij wordt geselecteerd voor de test.

Gerelateerd: Volledige Photoshop CC-versie komt naar iPad in 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home