Adobe voegt AI toe aan Elements-producten

De nieuwste versies van Photoshop Elements en Premiere Elements zijn door Adobe voorzien van de nodige AI. Beide consumentenversies van de bewerkingsprogramma’s hebben zo een aantal nieuwe functies gekregen.

Minder professionele gebruikers van Photoshop en Premiere krijgen een aantal nieuwe mogelijkheden. Adobe voorziet de 2024-editie voor de Elements-versie van beide programma’s nu namelijk van de nodige AI via Adobe Sensei.

Photoshop

Het gaat makkelijker zijn om de kleuren van een afbeelding aan te passen. Je kan het kleurenschema van één afbeelding nu in enkele klikken aanpassen met dat van een andere afbeelding. Er zijn standaard afbeeldingen om uit te kiezen, maar je kan er ook eentje van jezelf gebruiken. Je hebt ook toegang tot de Adobe stockfoto’s.

Met de functie Tekst toevoegen kan je je afbeeldingen voorzien van tekstjes waarmee je apart ook creatief mee aan de slag kan.

De AI van Adobe Sensei laat je nu ook elementen in een afbeelding selecteren. Die kan je dan apart aanpassen.

Een aantal functies kan je nu gewoon met een enkele klik activeren en uitvoeren.

Wie dat wil kan een aantal foto’s verzamelen in een reel en die exporteren als GIF of MP4. Verder is er de keuze uit een lichte of donkere modus en zijn er nieuwe pictogramman, lettertypes en knoppen.

Er zijn ook bewegende mogelijkheden:

  • Via AI één element in een afbeelding laten bewegen
  • Animatielaagjes aanbrengen
  • Camerabeweging simuleren

Verder kan je gelaatstrekken aanpassen, elementen verwijderen, afbeeldingen verdraaien of ze automatisch inkleuren.

Premiere

Net als bij Photoshop kan je ook de kleuren van een video ook aanpassen aan de hand van een ander voorbeeld. Daarvoor kan je ook evengoed een foto gebruiken, je hebt eveneens keuze uit een standaard voorbeeld of eigen inbreng.

Je kan Adobe Sensei loslaten op je clips om er automatisch reels met de hoogtepunten uit je video’s van te maken. Het oor wil ook wel wat, Adobe geeft Premiere Elements nieuwe audiofuncties zoals DeHummer en Reverb.

Premiere Elements beschikt net als zijn fotografische tegenhanger nu ook over een lichte of donkere modus en nieuwe knoppen, pictogrammen en lettertypes. Er zijn ook een aantal grafische elementen bij gekomen om toe te voegen aan je clips.

Verder kan je effecten die gebaseerd zijn op bepaalde kunststijlen over je video’s leggen, een onderwerp automatisch framen, geselecteerde gebieden aanpassen, korreligheid oplossen, effecten in preview bekijken, elementen verwijderen en foto’s uit je video exporteren.

Photoshop Elements en Premiere Elements zijn nu beschikbaar en apart verkrijgbaar of als één pakket. Voor professionals lanceerde Adobe inmiddels de volgende generatie van Firefly. De AI van dat product is er nu ook voor video.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home