Apple lanceert goedkopere Pencil met USB-C

Pencil, de actieve stylus voor iPads van Apple, krijgt een goedkopere variant met USB-C die op elke huidige en vorige iPad werkt dat USB-C heeft.

Wie vandaag een stylus wil bestellen bij zijn of haar iPad, heeft vanaf de keuze uit drie varianten: 1ste generatie (Lightning), 2de generatie (draadloos laden) en USB-C. De meest recente, de USB-C-variant, is meteen ook de goedkoopste aan 95 euro inclusief btw. Wanneer je bovenaan het topje van de Pencil uitschuift, verschijnt een USB-C-aansluiting waar een kabel in past.

De goedkopere prijs betekent dat Apple een aantal functies heeft weggelaten voor USB-C Pencil. Zo is de stylus niet drukgevoelig en werkt de dubbeltikfunctie niet om te wisselen tussen tools. Draadloos koppelen is ook geen optie: je moet kort een USB-C-connectie maken tussen de Pencil en de iPad als eenmalige koppeling. Daarna onthouden beide dat ze bij elkaar horen.

Tot voor kort had Apple nog een gat in zijn Pencil line-up. Sinds de lancering van de nieuwste iPad’s vorig jaar heeft de basisversie iPad een USB-C-aansluiting. Aangezien de eerste Pencil nog via Lightning werd geladen en de tablet geen draadloos laden ondersteunt (voor de Pencil 2), was er geen optie om te tekenen. Nu wel met de USB-C-variant.

De goedkoopste Pencil met USB-C is compatibel met deze iPad-modellen:

  • iPad Pro 12,9 inch (3de, 4de, 5de en 6de generatie)
  • iPad Pro 11 inch (1ste, 2de, 3de en 4de generatie)
  • iPad Air (4de en 5de generatie)
  • iPad (10de generatie)
  • iPad mini (6de generatie)

Wie twijfelt welke generatie iPad hij of zij heeft: kijk of er onderaan een USB-C-aansluiting aanwezig is. Als die er is, kan je met de nieuwe, goedkoopste Pencil aan de slag.

Initieel waren er geruchten dat Apple deze week nieuwe iPad-modellen zou aankondigen. Is dat nieuws nu vervangen door de USB-C Pencil, of komt er later deze week nog iets uit de bus? Afwachten of er nog meer nieuws volgt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home