Nvidia stopt met ondersteuning voor Windows 7 en 8

nvidia

Nvidia maakt een einde aan de ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8. De laatste drivers voor die besturingssystemen komen deze zomer uit.

Hoewel Microsoft Windows 7 en Windows 8 niet meer ondersteunt, doet Nvidia dat voorlopig nog wel. De GPU-fabrikant plant daar echter een punt achter te zetten op 31 augustus. Op dat moment verschijnen de laatste GPU-drivers die compatibel zijn met de oudere besturingssystemen. Daaropvolgende updates vereisen dan Windows 10.

Nvidia maakt zich sterk dat het gros van zijn klanten intussen is overgeschakeld naar Windows 10. Volgens Statcounter is Windows 7 nog wel relatief populair: 15 procent van de Windowscomputers zou deze oude versie van het OS nog draaien. Het gaat daarbij doorgaans om legacy-systemen en niet om gaming-pc’s of workstations.

Kritieke updates

Toch heeft Windows 7 nog niet helemaal afgedaan. Extended support-klanten van Microsoft krijgen tegen betaling nog wel updates. Hoewel dergelijke klanten een zeldzaamheid zijn, komt Nvidia hen wel tegemoet: tot en met september 2024 zal het bedrijven nog wel kritieke beveiligingsupdates delen met de oude besturingssystemen.

Nvidia wil zijn aandacht focussen op het besturingssysteem waar vrijwel alle gebruikers op zitten. De kans bestaat dat de fabrikant zich bovendien voorbereid op de lancering van een nieuwe Windows-versie. Microsoft plant later deze maand een grote aankondiging die vermoedelijk over de opvolger van Windows 10 zal gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home