Microsoft zet nieuwe video met teaser voor Windows 11 online

Microsoft Windows

De naam voor de ‘volgende generatie van Windows’ is officieel nog niet bekend, maar een nieuwe video die exact 11 minuten duurt bevestigt stilaan dat de opvolger voor Windows 10 door het leven zal gaan als Windows 11.

Tijd voor een typisch vrijdagstuk vlak voor het weekend: zin om het nieuwe opstartgeluid van Windows 11 te horen? Microsoft heeft een video online gezet met een teaser hoe die zal klinken. Vooraf passeren alle opstartgeluiden van eerdere Windows-versies nog de revue voor extra nostalgie. Hoe kom je dan op 11 minuten? Het geluid werd vertraagd met 4.000 procent.

Microsoft noemt het een relaxerende video om tussendoor van te genieten. Wij vonden het eerder verwarrend en vaag, maar ieder zijn ding zeker? De softwaregigant bouwt met het filmpje aan de hype rond Windows 11.

Eind mei op Build 2021 sprak Microsoft CEO Satya Nadella al kort over de ‘volgende generatie van Windows’ met focus op ontwikkelaars, een opgefrist design en tal van andere details. Begin juni volgde de officiële uitnodiging voor de lancering van de nieuwste Windows-versie op 24 juni. We merken toen al op dat de vermoedelijke naam Windows 11 gaat worden door de reflectie van het raam op de afbeelding en de lokale tijd tijdens de lancering: 11 am ET.

Geen Windows 10X

Microsoft werkt al lange tijd aan een grote update die dit najaar het licht moet zien. De eerste geruchten rond codenaam Sun Valley verschenen in oktober vorig jaar en werden begin januari bevestigd in een online vacature die snel door Microsoft werd aangepast. De bijzonder kleine Windows 10 mei 2021 voorjaarsupdate die sinds een week officieel beschikbaar is, duidt ook op een duidelijke focus richting het najaar.

De nieuwe generatie Windows wordt alleszins niet Windows 10X, het Chrome OS-alternatief waar Microsoft al jaren aan sleutelt.  Nadat er een stabiele previewversie uitlekte begin januari, bleef de softwaregigant het project verder uitstellen. Twee weken geleden kwam het definitieve verdict: Windows 10X is geschrapt en alle belangrijke componenten worden in Windows 10 verwerkt in de nabije toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home