Microsoft op weg naar marktwaarde van 1 biljoen dollar

microsoft

Analisten bij Morgan Stanley schatten dat Microsoft maar 12 maanden verwijderd is van een totale marktwaarde van 1 biljoen dollar. Geen enkel bedrijf heeft ooit die grens overschreden, maar het is algemeen bekend dat Apple, Microsoft of Google de eerste wordt. Azure is de belangrijkste groeipoot en kende bijna een omzetverdubbeling in kalenderjaar 2017.

Door een groeiende interesse in de cloud verwacht investeringsbedrijf Morgan Stanley dat Microsoft het eerste bedrijf ter wereld wordt dat de kaap van 1 biljoen dollar haalt. Even voor de duidelijkheid: dat is 1.000.000.000.000 dollar. Business Insider meldt dat Morgan Stanley de prijs van Microsofts aandeel verhoogt van 110 dollar naar 130 dollar. Gisteren steeg het aandeel van Microsoft met 7,6 procent richting 93,78 dollar waarmee de totale marktwaarde van Microsoft op 722,1 miljard dollar staat.

Er is nog geen enkel bedrijf ter wereld dat de kaap van 1 biljoen heeft gehaald. Apple of Google kunnen de allereerste zijn dit jaar, maar nu ligt ook Microsoft op de loer. Morgan Stanley analist Keath Weiss benadrukt wel dat Microsoft twee dingen goed moet doen de komende 12 maanden. “Het moet blijven groeien in de public cloud-business en het moet winstmarges blijven verbeteren. Met de public cloud verwachten we een groei van 21% in workloads vandaag naar 44% de komende drie jaar. Microsoft zit perfect om een dominante positie in de public cloudmarkt in te nemen dat in zijn totaliteit gaat verdubbelen tot meer dan 250 miljard dollar.”

Met 17,5 miljard dollar in jaarlijkse omzet staat Amazon Web Services eenzaam aan de top van de public cloud, maar Morgan Stanley verwacht dat Microsoft flink gaat groeien in de enterprisemarkt nu zij steeds meer workloads verhuizen van on-premise servers naar de cloud.

Microsoft deelt geen cijfers over zijn public cloudaanbod, maar liet wel weten dat de inkomsten uit Azure in het kalenderjaar 2017 zijn gestegen met 98%. De totale clouddivisie van Microsoft (Azure en Office 365) wordt geschat op 5,3 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home