Microsoft finaliseert volgende grote Windows 10 update

windows 10

De volgende grote update voor Windows 10 krijgt versienummer 1809 mee. Hiermee zijn we zeker dat de update in september of oktober wordt uitgerold. Microsoft werkt nog aan de laatste details en dropt versie 1809 bij Windows Insiders om te testen.

De laatste nieuwe preview van Windows 10 voor Insiders (béta-testers van Microsoft) krijgt een finaal versienummer: 1809. Hiermee weten we ineens dat de volgende update binnen maximaal twee maanden naar het brede publiek wordt uitgerold. Microsoft heeft de neiging om zijn versienummers altijd te labelen met de releasedatum. 1809 wijst hier op september 2018, maar dat kan ook oktober worden afhankelijk van het aantal bugs dat eruit worden gehaald.

Redstone

De vorige testversie van Windows 10 droeg nog de naam Build 17741. De nieuwe 1809-nummering werd opgemerkt door Neowin. De kans is groot dat mainstream gebruikers weinig waarde hechten aan deze naamsverandering, maar het toont wel dat ­de volgende grote update in de laatste rechte lijn zit vlak voor de release.

Eind juli splitste Microsoft al zijn ontwikkeling in twee takken: Redstone 5 en Redstone 6. Windows Insiders konden kiezen om verder aan versie 5 te helpen, of over te schakelen naar versie 6. Redstone 5 is nu Build 1809 geworden die de komende twee maanden wordt gelanceerd. Redstone 6 wordt dan de grote voorjaarsupdate die in 2019 wordt gelanceerd.

Your Phone-app

Een van de nieuwe functies voor de grote update dit najaar is de mogelijkheid om de inhoud van je telefoon te zien via de Your Phone-app. Hiermee krijg je snel toegang tot bijvoorbeeld foto’s. Er is ook een iOS-versie van de app beschikbaar, maar daar kan je enkel webpagina’s delen tussen mobiel en desktop.

Het is de bedoeling dat Microsoft deze functie verder uitbreidt in de toekomst met het beantwoorden van sms’en en telefoonoproepen. De komende Insider-versies voor Redstone 5 zullen nu vooral bugfixes zijn tot alles volwassen genoeg is voor een wereldwijde release. Nieuwe functies worden vanaf nu gereserveerd voor Redstone 6 om uit te testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home