Microsoft Edge blokkeert notificatie-aanvragen als teveel mensen op nee klikken

Weg met die rommel

microsoft edge

Voortaan blokkeert Microsoft Edge automatisch notificatie-aanvragen wanneer teveel mensen op nee hebben geklikt. Het wil hiermee opnieuw rust brengen op het internet.

Iedereen kent wel de melding die bij bepaalde websites verschijnt of ze je notificaties mogen sturen. Wij vinden ze verschrikkelijk, hopelijk jij ook, en Microsoft Edge gaat daar nu iets aan doen. Wanneer teveel gebruikers op blokkeren klikt bij zo’n aanvraag, wordt de pop-up niet meer getoond. Je kan nog altijd wel op het belletje klikken in de adresbalk mocht je ze echt willen ontvangen.

Initieel blokkeerde Microsoft Edge alle pop-ups en moest je manueel op het belletje klikken boven, wat voor ons prima was, maar blijkbaar willen gebruikers op sommige websites toch graag pop-ups. Nu worden ze opnieuw getoond, tenzij het overgrote deel van de gebruikers op blokkeren klikt. Dan verdwijnt de pop-up opnieuw achter een belletje in de adresbalk.

Voor altijd verbannen

Wie nooit een pop-up wil ontvangen omdat elke notificatie de duivel zelf is, kan die algemeen uitschakelen. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan, kies Instellingen, Cookies en site machtigingen en scroll naar beneden tot je onder Alle machtigingen ergens Meldingen ziet staan. Vink de eerste optie af met als noemer Altijd vragen voordat gegevens worden verzonden. Vanaf nu word je in Edge nooit meer gestoord met pop-up-meldingen om notificaties te ontvangen.

Wie liever niet in de instellingen duikt, moet op drie opeenvolgende meldingen telkens blokkeren kiezen. Dat maakt het voor Microsoft Edge duidelijk dat je ze liever niet wil, waardoor ze voortaan enkel gedempt in de adresbalk zichtbaar zijn onder het bel-icoontje mocht je ze toch willen inschakelen.

De update rolt op dit ogenblik naar elke Edge internetbrowsers en zit in Edge versie 88 verwerkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home