Microsoft breidt privacy-instellingen Office uit

Microsoft Office

Microsoft voegt nieuwe privacyfuncties toe aan zijn Office-toepassingen, zodat gebruikers meer controle krijgen over de informatie die ze met het bedrijf delen. 

Net als bij Windows, verzamelt Microsoft ook in Office verschillende datapunten van zijn gebruikers. Een deel daarvan is noodzakelijk voor de goede werking van bepaalde producten en diensten, maar andere gegevens die worden verzameld zijn optioneel.

Die optionele gegevens worden alleen bijgehouden indien de gebruiker daar toestemming voor geeft. Microsoft wil het naar eigen zeggen eenvoudiger maken voor gebruikers om daarin een lijn te trekken. Daarom gaat het eerst en vooral transparanter communiceren over zijn dataverzameling, en alle gegevens die het verzamelt duidelijk categoriseren als ‘vereist’ of ‘optioneel’.

Office

Specifiek voor Office kunnen bepaalde features die communiceren met de servers van het bedrijf, en mogelijk door gebruikers niet gewenst zijn, voortaan worden uitgeschakeld. In een blogpost deelt Microsoft de volledige lijst:

  • Ervaringen die je Office-inhoud analyseren om je te voorzien van ontwerpaanbevelingen, suggesties voor bewerking, gegevensinzichten en vergelijkbare functies. Denk aan PowerPoint Designer of de Editor in Word.
  • Ervaringen die toelaten online inhoud te zoeken en downloaden, inclusief sjablonen, afbeeldingen, 3D-modellen, video’s en referentiemateriaal om je documenten te verrijken. Denk aan Office-sjablonen of PowerPoint QuickStarter.
  • Andere verbonden ervaringen, zoals samenwerken aan documenten, kunnen ook worden uitgeschakeld door de desktopapplicaties van Office los te koppelen van de Microsoft Cloud.

De aanpassingen zijn eerst op Office voor Windows geïntroduceerd, maar worden later ook op andere platformen uitgerold.

In geval Office verbonden is aan een werk- of schoolaccount, kan de bevoegde IT-beheerder instellen welke verbonden ervaringen wel en niet beschikbaar zijn binnen de organisatie.

Voorzorgen

Microsoft benadrukt dat het “grote voorzorgsmaatregelen” neemt om de gegevens van gebruikers te beschermen, ongeacht of het om vereiste of optionele data gaat.

Zo wordt nooit de naam of het e-mailadres van de gebruiker verzameld, alsook niet de inhoud van bestanden of enige informatie van apps van derden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home