Microsoft bouwt AI-hulp die digitaal welzijn serieus neemt

Office 365 MyAnalytics

Microsoft breidt MyAnalytics binnen Office 365 uit. Er verschijnen nieuwe functies terwijl bestaande mogelijkheden worden herwerkt om meer te focussen op digitaal welzijn.

MyAnalytics binnen Office 365 wordt opgefrist. De tool laat gebruikers vandaag al toe om na te kijken waar ze vooral tijd aan spenderen binnen de cloud-kantoorsuite. Dat is handig, maar kan beter volgens Microsoft. Samenwerken, focus en welzijn komen centraal te staan.

Dat betekent om te beginnen dat je enkele nuanceverschillen zal ontdekken binnenkort. Waar je nu kan nakijken hoeveel je buiten de werkuren gepresteerd hebt, zal je binnenkort kunnen aflezen hoeveel je erin geslaagd bent om net niet na de werkuren te werken. Daaraan kan je vervolgens doelen koppelen, om jezelf zo op weg te zetten naar een gezondere work-lifebalans.

Focus

Focus wordt een ander belangrijk speerpunt. Daarmee kan je aangeven wanneer je gefocust wil werken. Je kan dergelijke momenten inplannen of een virtueel focusbudget uittrekken voor taken in de toekomst.

Wanneer je niet gestoord wil worden, brengt Microsoft teamgenoten daar automatisch van op de hoogte. Het is ook een optie om met AI-hulp op zoek te gaan naar tijdsperiodes waarin je vlot een focusmoment kan plannen.

Optimaliseren

MyAnalytics wil je met andere woorden niet alleen maar laten zien wat en hoe je werkt, de tool moet je ook helpen om je werk te optimaliseren. Daarbij is efficiënt presteren net zo belangrijk als gezond werken en een goede balans vinden.

De nieuwe functies zullen gefaseerd worden uitgerold, te beginnen vanaf later dit jaar.

Ontdek al het nieuws vanop Microsoft Build 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home