Linux neemt afscheid van diskette-driver

diskettes

De ontwikkeling van de Linux-driver voor diskettehardware wordt stopgezet. Dat heeft Linus Torvalds, de originele ontwikkelaar van de Linux-kernel, aangekondigd. 

“Werkende fysieke diskettehardware wordt moeilijk om te vinden”, legt Torvalds uit. “Ik denk dat de driver als vrijwel dood kan worden beschouwd vanuit een hardware-standpunt. De hardware die nog steeds wordt verkocht, lijkt voornamelijk op USB gebaseerd te zijn, en maakt helemaal geen gebruik van deze legacy-driver.”

Zelfs Jiří Kosina, de Linux-kernelontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het stuurprogramma heeft “niet langer werkende hardware”, merkt Torvalds op.

Toch betekent het afscheid niet dat de driver per direct verdwijnt. Torvalds: “De oude diskette-controller wordt nog steeds geëmuleerd in verschillende VM-omgevingen, dus de driver gaat niet weg, maar laten we kijken of er iemand geïnteresseerd is om op te treden om hem te onderhouden.”

Het lijkt weinig waarschijnlijk dat dat zal gebeuren. Diskettes waren ooit een vitaal onderdeel van de computergeschiedenis, maar zijn nu niet meer dan dat: geschiedenis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home