Payconiq verrekent nu automatisch maaltijdcheques in de app

Voortaan kunnen gebruikers in één scan afrekenen met hun maaltijdcheques en hun bankrekening gelinkt aan Payconiq.

Bancontact Payconiq introduceert een makkelijkere manier om te betalen met maaltijdcheques. Gebruikers van de Payconiq-app kunnen voortaan in één scan afrekenen met hun maaltijdcheques én hun bankrekening gelinkt aan de app.

Als het saldo van de maaltijdcheques ontoereikend is, dan schrijft de app het resterende bedrag automatisch van de bankrekening af. Voordien moesten er dan nog twee aparte betalingen gebeuren.

De gecombineerde betaling is in eerste instantie beschikbaar bij meer dan 3.000 handelaars in België zoals bakkerijen of koffiebars, die maaltijdcheques aanvaarden en Payconiq aanbieden via een QR-code op sticker of op hun smartphone via Payconiq Go die de betaalterminal vervangt.

Bij grote retailers zoals supermarkten is het momenteel nog niet mogelijk om gecombineerde betalingen uit te voeren met maaltijdcheques en de gekoppelde bankrekening via Payconiq, maar dat is wel de bedoeling voor de toekomst volgens het bedrijf.

De functie om met maaltijdcheques te betalen staat automatisch aangevinkt in de app. De optie kan altijd uitgevinkt worden als de gebruiker liever het volledige bedrag met zijn bankrekening betaalt.

lees ook

Ontvang en betaal vanaf nu facturen in Payconiq-app 

Deze vernieuwde functionaliteit van gecombineerd betalen met maaltijdcheques zal binnenkort ook beschikbaar zijn in KBC Mobile.

Payconiq benadrukt dat de functie enkel werkt wanneer je je bankrekening kan koppelen met de app. Dit werkt vandaag bij deze banken: Argenta, Axa Bank, Bank van Breda, Banque CPH, Banx, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, CBC Bank, Crelan, Fintro, Hello Bank!, ING, KBC Bank, KBC Brussels, Keytrade Bank en vdk bank.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home