Lenovo vernieuwt ThinkPad L-reeks en focust op herstelbaarheid en AI

De Lenovo ThinkPad L-reeks krijgt een upgrade naar Intel Core Ultra en nieuwe Ryzen Pro-chips. Ook de Lenovo ThinkPad X13 wordt vernieuwd.

Nieuwe Intel-chips, nieuwe laptops van alle fabrikanten? Sinds begin 2024 regent het overal AI-pc’s en ook de ThinkPad L-reeks mag niet achterblijven. Door de integratie van Intel Core Ultra zijn de laptops ook Wifi 7-compatibel en kan je met de geïntegreerde NPU een 100-tal AI-taken versnellen in sommige toepassingen. En jawel, op elke laptop zit een Copilot-knop op het toetsenbord verwerkt.

De Lenovo ThinkPad L-modellen zijn beschikbaar in drie schermgroottes (16:10-ratio). Zowel het 14 als 16 inchmodel is verkrijgbaar in Intel Core Ultra of AMD Ryzen Pro 7030-serie. Het kleinste model, de 13 inchvariant, is enkel beschikbaar met Intel en kan je als standaardlaptop kiezen of 2-in-1-model met 360 gradenscharnier.

In navolging de ThinkPad T14 Gen 5 en T16 Gen 3 zijn ook de nieuwe ThinkPad L-modellen gecertificeerd door iFixit met een herstelscore van 9 op 10. Lenovo benadrukt dat gebruikers de toestellen handig zelf kunnen herstellen en officiële onderdelen zoals RAM, toetsenbord, SSD en WWAN beschikbaar zijn.

Fijn extra: de nieuwe Lenovo ThinkPad L-toestellen krijgen extra reliëf op enkele essentiële toetsen als referentie voor blinden of slechtzienden. Zo kunnen ze nu bijvoorbeeld tactiel vielen waar de volumetoetsen zitten of de Enter-knop.

In de marge kondigt Lenovo ook de ThinkPad X13-reeks aan met Intel Core Ultra aan boord.

Prijs en beschikbaarheid

Alle toestellen zijn vanaf Q2 2024 beschikbaar. Zowel de Lenovo ThinkPad L14 Gen 5 als de L16 Gen 5 starten vanaf 1.099 euro met Intel Core Ultra aan boord. De AMD-versies van beide systemen komsten 80 euro minder.

De Lenovo ThinkPad L13 Gen 5 en L13 2-in-1 Gen 5 zullen verkrijgbaar zijn vanaf respectievelijk 1.069 euro en 1.199 euro. De Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 en X13 2-in-1 Gen 5 is binnenkort beschikbaar aan respectievelijk 1.399 euro en 1.649 euro.

Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home